NYTT NEI: CAS (Idrettens voldgiftsrett) opprettholdt UEFAs avgjørelse om at Henning Bergs Legia Warszawa ryker ut av Champions League-kvalifiseringen etter at en ikke spilleberettiget spiller ble brukt mot Celtic. Foto:Wegard Bakkehaug,VG

Henning Berg og Legia tapte ankesaken

Berg til VG: - Det er surt. Vi er sportslig gode nok.

Henning Bergs Legia Warszawa tapte ankesaken om Champions League-spill.

Publisert:

Det har CAS (Idrettens voldgiftsrett) bestemt i dag.

- Dette er surt. Sportslig er vi gode nok for playoff, men vi er ikke gode nok på det administrative, sier Henning Berg til VG.

Etter at UEFA (det europeiske fotballforbundet) torsdag opprettholdt beslutningen som førte til at det polske laget ble kastet ut av kvalifiseringen til tross for 6-1 over Celtic, valgte Legia å gå videre til CAS. Nå har de tapt også der.

Henning Bergs klubb ble straffet for å ha brukt en uberettiget spiller i returkampen mot Celtic. Legia vant 2-0 i Skottland, men UEFA omgjorde resultatet til 3-0 i Celtics favør. Dermed gikk Celtic og Ronny Deila videre på bortemålsregelen etter 4-4 totalt.

- Det var som forventet at vi tapte denne behandlingen i CAS. UEFA godkjente ikke en hurtigbehandling av selve den sportslige saken, og derfor handlet dette om økonomiske tap.

CAS skriver imidlertid i sin pressemelding at de kommer til å se nærmere på saken utover høsten.

- CAS kan komme til en annen vurdering om tre måneder. Men etter som det ikke ble noen hurtigbehandling, kommer vi selvfølgelig ikke inn i Champions League, om vi skulle få medhold, sier Henning Berg.

Playoff til Champions League går tirsdag og onsdag. Berg har forberedt sine spillere på at det i stedet blir Europa League-kvalifisering.

Voldgiftsretten fastslår i en pressemelding at Celtic beholder sin plass i playoff.

- Sannsynligheten for å komme gjennom med vårt syn er veldig, veldig liten, slik jeg ser det. Derfor tror jeg det blir blir spill i Europa League, sa Henning Berg til VG sist torsdag, før klubben anket UEFA-avgjørelsen til CAS.

Legia møter Aktobe fra Kasakhstan i kvalifisering til Europa League. Celtic skal møte slovenske Maribor i de avgjørende kampene om spill i Champions League.

- Dette blir knalltøft, sier Berg til VG om møtet med det kasakhstanske laget.

- Dette er et helt annet lag enn de som Hødd spilte mot i fjor. De har byttet mange spillere. De slo blant annet Dinamo Tbilisi 4-0 i en tidligere runde.

Celtic har også tidligere opplevd noe tilsvarende. I 2011 ble skottenes motstanderlag FC Sion diskvalifisert etter å ha brukt spillere som ikke var spilleberettiget i kvalifiseringskampene til Europa League. Celtic fikk plassen til det sveitsiske laget.

- Avgjørelsen var som forventet, mener Roar Stokke, Champions League-kommentator for Viasat.

- UEFA har en tradisjon for at bruk av uberettiget bruk av spiller gir tap og 0-3.

Stokke mener at Ronny Deila og Celtic har vært eksemplariske i denne saken.

- Celtic har ikke gjort noen feil. Legia kan bare bebreide seg selv for å gjort en kraftig bommert. De bommet også på to straffespark. Det er selvfølgelig surt for Legia, for de var et mye bedre fotballag enn Celtic, sier Stokke til VG.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder