FORFREMMET: Tor Kristian Karlsen etter en pressekonferanse 17. august i år. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Karlsen får mer makt i pengesterke Monaco

(VG Nett) Tor-Kristian Karlsen (37) stiger i gradene i Monaco. Nå er han ansatt som klubbens administrerende direktør.

  • Jon Martin Henriksen

- Jeg synes selvsagt det er stas at styret gir meg denne muligheten, men nå handler det å vise seg tilliten verdig med gode sportslige og kommersielle resultater, sier Tor-Kristian Karlsen til VG Nett.

I mars ble Karlsen ansatt som sportsdirektør i Monaco, som har store ambisjoner etter at de ble kjøpt opp av den russiske mangemilliardæren Dmitry Rybolovlev. Siden ansettelsen har nordmannen gjort store endringer i spillerstallen og ansatt profilerte Claudio Ranieri som manager.

- Vise meg tilliten verdig

Monaco-trener Claudio Ranieri. Foto: Reuters/ ERIC GAILLARD

Framover vil arbeidsoppgavene dreie seg om betraktelig mer enn det som skjer på fotballbanen for Karlsen. Samtidig som han er administrerende direktør, vil han fortsatt ha totalansvaret for sportsbiten i Monaco.

- Jeg ser frem til å ta fatt på flere oppgaver utover kun det sportslige. Utfordringene er store, men jeg har jo allerede oppholdt meg åtte måneder klubben. Jeg kjenner allerede forutsetningene, omgivelsene og menneskene relativt godt. Ellers går jeg inn i denne nye rollen med ærefrykt: AS Monaco er ikke bare en tradisjonsrik fotballklubb, men også en institusjon hele landet er stolte av, sier han.

Vanskelig utgangspunkt

Arbeidsoppgavene har vært mange og krevende siden han forlot speiderjobben i Zenit til fordel for direktørtilværelsen i Monaco.

- Fra et vanskelig utgangspunkt har jeg tatt del i gjenoppbyggingen av en stor og stolt fotballklubb. Dette har vært enormt lærerikt. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen med umiddelbart fokus inn mot toppoppgjøret mot Dijon på fredag, sier Karlsen.

Etter seks serierunder i Ligue 2 (nivå to i Frankrike), ligger Champions League-finalisten fra 2004 på andreplass.

- Første prioritet er opprykk til Ligue 1, og forhåpentligvis gode prestasjoner og avansement i de to franske cupene. Men på lenger sikt ønsker presidenten og klubbstyret å reetablere AS Monaco i eliten av europeisk fotball. Ambisjonene er store, sier Karlsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder