To eksperter gir sine vurderinger av sommerens overgangsvindu

Per-Jarle Heggelund sammenligner Özil-kjøp med Bergkamp-overgang

KJØPTE FELLAINI: Manchester United-manager David Moyes forsøkte seg på flere spillere i årets overgangsvindu. På den siste dagen sikret han seg Evertons Marouane Fellaini. Foto: Pa Photos

Ekspert: - United-fansen er nok mest skuffa

Cmore-ekspert Petter Veland mener Manchester United-supporterne har fått et fjerde - eller femtevalg i nattens Marouane Fellaini-signering.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over seks år gammel

- Det er litt vanskelig å nevne Manchester United som taper i overgangsvinduet i og med at de ikke har blitt svekket ute på banen. Men tar man forventningene og håpene i betraktning er det nok United-fansen som er mest skuffa. I løpet av sommeren, basert på engelske journalister og fra folk på innsiden, har de fått servert Thiago, (Cesc) Fabregas og (Ander) Herrera som «done deals». Nå sitter de igjen med det som har vært et fjerde - eller femtevalg blant fansen i Fellaini, sier Cmore-ekspert Petter Veland til VG.

I natt ble det altså klart etter en lang sommer med overgangsspekulasjoner at Evertons Marouane Fellaini er solgt til Manchester United for 260 millioner kroner.

Klubben har blitt linket til en rekke spillere i løpet av sommeren. Helt på tampen var backene Leighton Baines og Real Madrids Fábio Coentrão nærmest, men begge overganger falt igjennom.

Tottenham og Arsenal vinnere

Cmore-ekspert: Petter Veland. Foto: Canal

Veland er mest imponert over hvordan Arsenal-manager Arsene Wenger har opptrådt i løpet av sommeren. Mathieu Flamini (AC Milan) og Yaya Sanogo (Auxerre) har kommet gratis til klubben. Emiliano Viviano er på lån fra Palermo. Samtidig har franskmannen kvittet seg med overflødige spillere som har vist seg for svake for et topp Premier League-lag.

- Arsenal har ikke mistet noen nøkkelspillere og når de nå får inn Özil som kanskje blir stående igjen som en topp tre-overgang av alle kjøp i sommer, så hjelper det veldig på, selv om det er mangler i Arsenal-laget. Så har du Chelsea som ser solide ut og har hentet som forventet. Tottenham har mistet sin beste spiller, men ser ut til å ha en sterkere tropp. Tottenham har gjort en veldig mye bedre jobb med å dekke over tapet av sin beste spiller enn de andre klubbene, sier Veland.

- Hvem er så vinneren?

- På stående fot sliter jeg med å skille mellom Tottenham og Arsenal, sier han.

- Massiv «boost»

I EKSTASE: Fotballkommentator og Arsenal-supporter Per-Jarle Heggelund er storfornøyd med Mesut Özil-overgangen til London-klubben. Foto:

For manager Arsene Wenger har i sesonginnledningen slitt med tilliten blant klubbens supportere. Da det ble tap for Aston Villa i serieåpningen skrek fansen etter handlekraft. Det har de fått nå i den offensive midtbanespilleren Mesut Özil som ble klar mandag kveld.

- Dette er den største signeringen siden jeg var 19 år da Dennis Bergkamp kom til Arsenal. Dette er en av de beste spillerne i hele verden. Vi skulle hatt en midtstopper og en spiss, men det er som kona mi sa til meg: «Özil er så bra at resten av Arsenal-spillerne vil løfte alle sammen». Det er helt klart en massiv «boost» for hele klubben. Det er selvfølgelig en gledens dag - det er kjempestort for oss som har et stort hjerte i Arsenal, sier fotballkommentator og Arsenal-fan Per-Jarle Heggelund.

- Wenger har fått kritikk av meg også, men jeg har tro på dette laget, og jeg liker at man ikke bruker altfor mye penger. Det er en av verdens beste spillere, og vi trengte det virkelig.

Gigantfall

Han trekker frem Juventus, Fiorentina og Napoli som de store overgangsvinnerne i italiensk fotball - og åpenbart Arsenal i England.

- Jeg tror og håper de klubbene vil sette et kraftig stempel på det som skjer i Europa i år, sier eksperten.

To storklubber får det glatte lag av Heggelund noen timer etter deadline day er over.

- Milan og Inter som er en blek skygge av det de skal være. De er ikke lenger gigantene i italiensk fotball. Mange tror det er et maktskifte på gang i Italia der Napoli og Fiorentina tar over sammen med Juventus.

Neymar er gullkalven

Begge ekspertene følger også spansk fotball tett, der Real Madrid har kjøpt U21-EMs største stjerne i Isco. Barcelona sikret seg den brasilianske ballkunstneren Neymar tidligere i sommer.

- Det er selvfølgelig Barcelona som fikk gullkalv nummer én. Det er den største, sier Heggelund.

- Jeg vil også nevne Atletico Madrid, sier Veland.

- De ble satt tilbake da Falcao gikk. Men de har kjøpt David Villa som har levert like bra som forventet og for en liten del av summen de fikk for Falcao.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Italiensk fotball
 3. Premier League

Flere artikler

 1. United kunne hentet Arsenal-Özil tidligere i sommer

 2. Tror på «dominoeffekt» hvis Bale går til Real Madrid

 3. Everton bekrefter: Fellaini klar for Manchester United

 4. Falske United-representanter prøvde å signere Herrera

 5. Pluss content

  10 debutanter du må se opp for

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder