RBK-treneren: – Det er ingen andre her som hadde tatt den

SCORET: Pål André Helland feirer sammen med RBK-fansen bak målet i nordenden på Åråsen. Foto: Scanpix,

Helland med praktmål: – Mulig å ramme inn den

ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Rosenborg 0-2) Rosenborgs Pål André Helland (24) knuste Lillestrøms håp om medalje med en perle på Åråsen.

Artikkelen er over fem år gammel

Kantspilleren dro seg innover fra høyresiden på karakteristisk vis, og avsluttet med et venstrefotsbananskudd i LSK-keeper Arnold Origis høyre vinkel. Lillestrøm jaktet utligningen, men det var fullt fortjent at danske Mike Jensen økte til 2-0 like før slutt.

Rosenborgs 2-0-seier betyr at det er åtte poeng ned til Lillestrøm på femte plass. Romerikingene kan dermed begrave håpet om den første seriemedaljen siden 2001.

– Fremstår vi slik som i dag og mot Viking vinner vi gull neste år. Det er ikke lenge siden jeg fikk til tyn av kompiser som hadde lest i VG at jeg var den spilleren i Tippeligaen som skjøte mest uten å score, men nå har jeg to mål på to kamper, sier Helland i pressesonen etter kampen.

Hyller scoringen

Om sitt eget praktmål sier han:

– Det er mulig å ramme inn der på veggen!

VG LIVE:Les fyldig referat fra Lillestrøm-Rosenborg

– Hvor høy kvalitet er det på Hellands scoring?

– Du ser jo på VM du og. Det er ingen andre her som hadde tatt den. Han drar av to mann, går innover, og smeller i den motsatt kryss. En klassescoring, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til VG.

– Var det litt Robben over den?

– Ja, det er jo det, men han er jo litt sånn Robben. Han kan gå begge veier og har bra fart og dribleferdigheter. Det er en utrolig spennende spiller, svarer Ingebrigtsen.

– Jeg har litt mer hår i hvert fall. Og så er vel han hakket kjappere. Men det er en kompliment. Han er en fantastisk god fotballspiller, sier Helland og smiler.

Kåre Ingebrigtsen leder i første omgang RBK-laget ut sesongen. Hvilken rolle han får i klubben neste år er foreløpig uklart.

– Jeg går ikke og tenker på det. Hvis jeg får fortsette, så blir jeg strålende fornøyd. Men det er bedre for meg at vi vinner, enn at vi taper. Jeg er ikke assistent for å være assistent. Jeg er ingen kjegleflytter.

Bølgen foran fansen

– En jevn kamp hvor det føltes som det første målet ville avgjøre mye. Vi henger fortsatt bra med, sier LSK-sjef Magnus Haglund.

Hellands kunstscoring kom midtveis i annen omgang, og det var på ingen måte ufortjent at trønderne kunne juble først i klassikeren på Åråsen. RBK var laget som spilte seg til flest sjanser, men Riku Risku misset på den største etter en gavepakke fra LSK-forsvaret.

For hjemmelaget kom Petter Vaagan Moen nærmest, men han var ikke presis nok da han fikk sjansen sin like etter pause.

Første omgang ble rimelig høstmørk på Åråsen, og det hjalp ikke særlig med flomlys heller. Det så ut som Rosenborg-spillerne hadde bind for øynene da seks av seks avslutninger gikk utenfor eller over. Lillestrøms angrep ble med ett unntak stoppet før laget i det hele tatt kom til avslutning.

Det var noen lysglimt – som elegante driblerier fra LSKs Moryke Fofana, susende taklinger fra LSKs Johan Andersson og en og annen forløsende pasning fra RBKs Ole Selnæs – men de ble sjelden fulgt opp av en ny, god prestasjon.

I annen omgang ble det langt mer underholdende på Åråsen, spesielt for RBK-spillerne, som kunne ta bølgen foran egne fans før de gikk fornøyde i garderoben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder