November ble nord-irens verste måned i klubben

Mignolet har holdt nullen én gang på de ti siste bortekampene

TRÅTT: Ting har ikke gått på skinner for Brendan Rodgers denne sesongen. Etter svake prestasjoner både i ligaen og Europa har fått mediene til å spekulere i nord-irens fremtid i Liverpool om ikke klubben begynner å sanke poeng. Foto:Oli Scarff,Afp

Nå må Rodgers sanke poengEn presset Liverpool-manager har ikke råd til å tape mot tabelljumbo Leicester i kveld.

Artikkelen er over fem år gammel

Fire tap, én uavgjort og én seier ble fasiten på Rodgers verste måned som Liverpool-trener.

En ustødig Simon Mignolet i mål, en skadet og underpresterende Mario Balotelli og en utløpende Gerrard-kontrakt har alle vært uromomenter for de rødes høstsesong.

Presset er dermed for alvor på Brendan Rodgers sine skuldre før Liverpools kamp mot tabelljumbo Leicester. 1-0 seieren mot Stoke tente et lite lys for røde Merseyside-fans etter en ellers helsvart november.

Snur ikke Rodgers trenden i desember, spøker det for Liverpool-treneren som kun har sanket 17 poeng på 13 kamper i ligaen og som for alvor har kniven på strupen i Champions Leagues gruppespill etter kun 2-2 borte mot Ludogorets.

Spisskjøpet Mario Balotelli sliter fortsatt med en skade i låret og er utelukket før møtet med Leicester. Mamadou Sakho er tilbake i full trening for de røde, men uten kamptrening starter neppe midtstopperen.

VG LIVE:Leicester-Liverpool kl. 20.45

Hodebry på keeperplass

MOTGANG: Simon Mignolet forsøker å holde ballen fra Gary Cahill unna streken uten hell. Keeperen har måttet tåle mye kritikk for prestasjonene denne høsten. Foto:Paul Ellis,Afp

Mannen som vokter buret for Liverpool, Simon Mignolet, har blitt trukket frem som en av årsakene til klubbens svake høstform.

Gary Neville var blant de første som kritiserte den belgiske keeperen på Sky Sports Monday Night Football, før tidligere Liverpool-keeper, Bruce Grobbelaar, omtalte Mignolet som «verre enn Dracula» i feltet.

– Dracula kom i hvert fall ut av kisten et par ganger. Mignolet står plantet på streken hele tiden, var den fatale beskrivelsen fra veteranen.

Grobbelaar, som voktet buret på Anfield fra 1984 til 1994, mener Mignolet må ta sin del av skylden for klubbens dårlige sesongstart. 26-åringen har kun holdt nullen i én av Liverpools ti siste bortekamper.

Formjumbo Leicester

Leicester åpnet sesongen bedre enn forventet for Nigel Pearsons nyopprykkede mannskap. Men klubbens sterke 5-3 seier mot Manchester United i september er fortsatt sist gang de gikk av banen med tre poeng. Det var også sesongens eneste seier på hjemmebane.

Etter det har det gått trått, mye grunnet elendig borteform. To poeng på de siste åtte kampene og 13 baklengsmål har styrt «The Foxes» helt nederst på tabellen. Det hjelper også Pearsons lite at David Nugent, Dean Hammond og Matthew Upson alle er skadet før møtet med Merseyside-klubben.

PS! Om kun åtte dager spiller Liverpool skjebnekamp hjemme mot Basel for å avgjøre hvem som slår følge med Real Madrid videre fra gruppe B.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder