BLIR SAMMENLIGNET: Manchester Uniteds Adnan Januzaj og Moldes Mats Møller Dæhli. Foto: Pa Photos, Bjørn S. Delebekk, VG

Solskjær mener Dæhli er på Januzaj-nivå

Molde-manageren: - Han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær hyller stortalentet Mats Møller Dæhli (18) etter cupseieren over Lillestrøm.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I den dramatiske NM-semifinalen mot Lillestrøm var Dæhli en av Moldes beste spillere. Ved siden av keeperhelt Ørjan Nyland og tomålsscorer Magne Hoseth, var det den vesle teknikeren manageren var opptatt av å rose.

- Hadde det ikke vært for dem to (Nyland og Hoseth) ville jeg trukket fram en annen. Han var den eneste spilleren vår som virkelig tok tak i perioder der vi slet. Mats var helt, helt suveren, sier Solskjær til NTB.

18-åringen ble hentet til Molde fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling i sommer. Dæhli er oppvokst en lissepasning fra finalearenaen Ullevaal Stadion.

- Måten han tar ned ballen på, roer ned og styrer laget. Det gleder meg. Jeg så etter et par minutter at jeg var glad jeg startet med ham, la han til.

Januzaj-sammenligning

Flere har brukt store ord om Dæhlis utvikling under de knappe tre månedene i Molde. Solskjær mener unggutten er så god at han like godt kunne tatt steget opp i Manchester Uniteds A-lag.

- Han kom hit for å spille førstelagsfotball, men han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå. Han er på nivå med Adnan (Januzaj). De to har vokst opp sammen på U18-laget. Der var Mats årets spiller.

LES OGSÅ: Solskjær utelukker seg selv som landslagssjef

- Så tok han den tøffe avgjørelsen om å komme hjem til Norge og legge igjen den karrieren. Jeg spurte ham både to og tre ganger «er du sikker på det her», for jeg vet hva Manchester United kan bety. Men nå har han en sjanse til å spille cupfinale, sa Solskjær.

Glad for valget

For ordens skyld: Adnan Januzaj er 25 dager eldre enn Dæhli og debuterte for Manchester Uniteds førstelag mot Wigan i Community Shield i august. Han har også rukket å få med seg én ligakamp og én ligacupkamp.

- Var det et klokt valg av Mats Møller Dæhli å dra hjem?

- Jeg er glad for at han gjorde det, gliste Solskjær.

Molde-sjefen fikk også spørsmål om hvor lenge han tror han kan beholde Dæhli.

- Det tror jeg dessverre ikke blir lenge. Dersom vi klarer å beholde ham fram til sommeren, må det være bra.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder