PRISFORSKJELL: Lionel Messi kommer fra Barcelonas akademi, mens Cristiano Ronaldo ble hentet til Real Madrid som verdens dyreste spiller. Lørdag kveld møtes de i El Clasico. Foto: AFP

Real Madrid over dobbelt så dyre som Barcelona

Real Madrids tropp mot Juventus: 3,9 milliarder kroner

Barcelonas tropp mot Milan: 1,7 milliarder kroner

Før sesongens første El Clasico har VG sett på overgangssummene til de spanske stormaktene. Lagene møtes til dyst på Camp Nou i kveld, og prisforskjellen på lagenes spillere er slående.

  • Jakop kristoffersen

Med navn som Cristiano Ronaldo (790 millioner kroner) og Gareth Bale (763 millioner kroner) i stallen har Real Madrid mildt sagt et påkostet lag. Totalt har stjernene til Real Madrid kostet klubben svimlende 3,9 milliarder kroner å hente.

Til sammenlikning har Barcelona betalt 1,7 milliarder kroner i overgangssummer for sin tropp. Se listen nederst i saken.

VG Live: Følg Barcelona - Real Madrid 18.00

Grunnen til den enorme forskjellen er tydelig. Der Real Madrids største stjerner er hentet fra andre klubber, er et flertall av Barcelonas menn fostret i eget akademi.

Mot Milan stilte Barcelona med 11 spillere som har sin bakgrunn fra akademiet. Piqué (42 millioner), Fabregas (285 millioner) har bakgrunn fra eget akademi, men har blitt kjøpt tilbake til katalanerne etter spill andre steder.

Billig trio

BILLIG: Xavi Hernandez, Andrés Iniesta og Lionel Messi er alle fra Barcelonas fotballakademi. FOTO: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

De resterende ni, blant annet supertrioen Messi, Xavi og Iniesta, har kun spilt i Barcelona. De har derfor ikke kostet klubben en krone i overgangssummer.

Real Madrid på sin side stiller med fem egenproduserte menn, men kun to av dem har blitt i klubben siden de tok steget opp fra akademiet.

Keeperkjempen Iker Casillas startet karrieren i ungdomssystemet til «Los Blancos». Unge Álvaro Morata ble hentet til klubbens juniorlag i 2008.

Bale fra start

Etter å ha fått 25. minutters spilletid mot Juventus, får trolig Gareth Bale starte søndagens kamp, antydet trener Carlo Ancelotti etter seieren mot Juventus.

DYR: Gareth Bale kom til Real Madrid i september. Det ble spekulert i at han var verdens dyreste, men dette ble senere avvist. FOTO: ADAM DAVY / PA PHOTOS

Bale gikk til Real Madrid i sommer, og det ble da sagt at han var verdens dyreste spiller. Prislappen ryktes lenge å være på opp mot 101 millioner euro, men dette ble senere avvist av Real Madrids president Florentino Perez.

Ronaldo verdens dyreste

DYREST: Christiano Ronaldo beholdt tittelen som verdens dyreste spiller. FOTO: ADAM DAVY / PA PHOTOS

Lagkameraten Cristiano Ronaldo kom fra Manchester United for 94 mill euro, og fikk dermed beholde tittelen som verdens dyreste.

Om lagenes spill gjenspeiler prislappene gjenstår å se. Barcelona leder La Liga etter ni spilte kamper, og står med 25 poeng. De har ennå ikke tapt i årets serie. Real Madrid har tatt 22 poeng på ni kamper, og ligger på tredjeplass.

Nedenfor er listen over overgangssummene. Alle tall er regnet om fra britiske pund. Kurs i skrivende stund er 9,54. Vi har tatt utgangspunkt i begge lags siste kamp.

*=Bakgrunn fra klubbens akademi

Barcelona:

Víctor Valdés: 0 kr*
Dani Alves: 298 mill.kr
Gerard Piqué: 42 mill.kr*
Javier Mascherano: 168 mill.kr
Adriano: 80 mill.kr
Xavi: 0 kr*
Sergio Busquets: 0 kr*
Andrés Iniesta: 0 kr*
Alexis Sánchez : 218 mill.kr
Lionel Messi: 0 kr*
Neymar: 478 mill.kr
Martín Montoya: 0 kr*
Cesc Fábregas: 285 mill.kr*
Pedro: 0 kr*
José Pinto: 4 mill.kr
Marc Bartra: 0 kr*
Alex Song: 160 mill.kr
Christian Tello: 0 kr*

Totalt: 1,7 milliarder kroner

Real Madrid:

Iker Casillas: 0 kr*
Álvaro Arbeloa: 33 mill.kr*
Sergio Ramos: 226 mill.kr
Pepe: 251 mill.kr
Marcelo: 54 mill.kr
Sami Khedira: 117 mill.kr
Luka Modric: 251 mill.kr
Asier Illarramendi: 251 mill.kr
Ángel Di Maria: 277 mill.kr
Karim Benzema: 294 mill.kr
Cristiano Ronaldo: 790 mill.kr
Diego Lopez: 29 mill.kr*
Raphaël Varane: 84 mill.kr
Daniel Carvajal: 54 mill.kr*
Fábio Coentrão : 251 mill.kr
Gareth Bale: 763 mill.kr
Isco: 251 mill.kr
Álvaro Morata: 0 kr*

Totalt: 3,9 milliarder kroner

P.S. Som en del av et redaksjonelt og kommersielt samarbeid med C More, kan du på VGTV se høydepunkter fra El Clasico i pausen og ved kampslutt. Selve oppgjøret vises direkte på csports.no.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder