VITNET: Veigar Pall Gunnarsson i Asker og Bærum tingrett tirsdag. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

Gunnarsson: - Er jeg verdt så lite?

Islendingen forklarte at han ville til RBK

SANDVIKA (VG) Veigar Páll Gunnarsson vakte oppsikt da han onsdag ga sin forklaring i retten. Han stusset da han ble kjent med sin egen overgangssum.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Med blå skjorte og korte skjeggstubber entret Veigar Páll Gunnarsson vitneboksen i Asker og Bærum tingrett like over klokken ni onsdag formiddag. Mens de fleste vitnene så langt har bygget opp under de fire tiltaltes forklaring, var det en viss divergens i det den tidligere målpoengkongens forklarte.

DIREKTE: Følg rettssaken her.

Mest oppsiktsvekkende var Gunnarssons forklaring i innledningen, hvor Gunnarsson forklarte seg om de to tilbudene han hadde fra henholdsvis Rosenborg og Vålerenga.

- RBK med bedre tilbud

Spilleren ga i retten uttrykk for at han da ønsket å gå til Rosenborg, fordi trønderne hadde tilbud Gunnarsson en langt bedre lønnspakke enn det Vålerenga hadde gjort. Oslo-lagets tilbud skulle bare være på det nivået han da hadde i Stabæk.

- Jeg hadde en diskusjon med Inge (André Olsen) om at jeg hadde lyst å reise til Rosenborg.

- Inge sa at jeg skulle tenke litt på det her. Han sa at Vålerenga hadde tilbudt Stabæk en bedre sum enn Rosenborg.

Gunnarsson syntes dette ikke var så interessant.

- Det spiller ingen rolle for meg, fordi Vålerenga har tilbudt meg en mye dårligere kontrakt.

Overrasket av overgangssum

Ifølge Gunnarsson skulle Olsen da ta seg en prat med Vålerenga. Senere kom Oslo-laget tilbake med et nokså tilsvarende tilbud, og Gunnarsson valgte Vålerenga av familiære hensyn.

Det var der han fikk seg en skikkelig overraskelse.

- Jeg ble klar over at Vålerenga hadde kjøpt meg for én million. Det var en journalist som kom og fortalte meg det kort tid etter at jeg ble solgt.

- Jeg husker ikke hva jeg svarte, men jeg tenkte: «Er jeg verdt så lite?».

- Min eneste tanke var at det var veldig, veldig lite.

Dette var også første gang Gunnarsson ifølge ham selv også ble gjort klar over at Vålerenga samtidig hadde betalt fire millioner kroner for Herman Stengel-opsjonen. En av advokatene påpekte senere at det i Gunnarssons kontrakt, som han hadde skrevet under på, sto at overgangssummen var en million. Islendingen sa da at dette kunne han ikke huske, kanskje hadde han ikke lest denne delen så godt.

Flere små overgangssummer

Senere i sin forklaring sa Gunnarsson også at han ikke var klar over hva Stabæk hadde betalt for ham da de hentet ham tilbake fra Nancy.

- Jeg bryr meg ikke så mye om det, men jeg tror jeg hadde hørt at det var 750.000 kroner.

- Prisen var 75.000 Euro, mellom 500.000 og 600.000 kroner. Hva synes du om den prisen, spurte advokat Ole Petter Drevland.

- Den summen var veldig liten.

Mye tid ble brukt av både aktoratet og forsvarerne ble brukt til å finne ut om Gunnarsson hadde følt seg presset av Stabæk til å skrive under for Vålerenga.

- Det var ingen enkeltpersoner i Stabæk som forsøkte å presse meg til Vålerenga, understreket Gunnarsson senere på advokat Ellen Holager Andenæs spørsmål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder