Presentert som Championship-klubbens nye spiller i dag: - Føles stort

NYE UTFORDRINGER: Thomas Rogne, er under en pressekonferanse i forkant av U21-EM denne våren, bytter fra skotsk til engelsk fotball. Foto: Jan Petter Lynau, VG

Rogne kan få Wigan-debuten mot Manchester United

(VG Nett) Thomas Rogne (23) ble mandag presentert som Wigan-spiller. Debuten kan han få mot selveste Manchester United.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over seks år gammel

- Det føles stort å ha blitt en del av denne klubben. Prosessen har heldivis vært kort, nå gleder jeg meg bare til å komme i gang, sier Rogne til klubbens hjemmesider.

I dag poserte 23-åringen med Wigan-skjorta for aller første gang. Debuten kan han få allerede i forkant av serierstarten i høst - siden Wigan vant FA-cupen i fjor, skal de møte Manchester United i Community Shield-kamp i august.

I tillegg til et mulig mestermøte med forrige sesongs Premier League-vinnere, venter også Europa League-eventyr for Rogne. Som cupmestre går Wigan rett inn i gruppespillet.

Tredje signering på kort tid

Rogne er selv rimelig godt kjent med hva han går til i Wigan.

- Jeg så en del kamper da klubben var i Premier League, og hele Europa har snakket om Wigan etter at de vant FA-cupen i mai, sier Rogne.

- Jeg tror mange har latt seg sjarmere av måten klubben blir drevet på og hvordan de spiller, så det er moro å være her, fortsetter han.

Allerede på fredag kunne VG melde om at Rogne hadde bestått de medisinske testene i Wigan, og at han ville bli presentert som klubbens nye spiller i dag. 23-åringen ble med det manager Owen Coyles tredje signering på kort tid.

Nytt kapittel

Rogne kommer fra den skotske toppklubben Celtic, og det å signere kontrakten med nordmannen 1. juli var veloverveid fra Wigans side. Ved å vente til månedsskiftet, når sesongen offisielt er slutt og Rogne har rundet 23 år, sparte Championship-klubben 1,65 millioner kroner i utdanningskompensasjon til Celtic.

Rogne har vært i skotsk fotball i tre sesonger, og står notert med 50 kamper for Celtic. Nå ser han fram til nye utfordringer på balløya.

- Dette er et spennende kaptittel for meg. Engelsk fotball er noe helt spesielt, og i Norge følger vi fotballen her borte veldig nøye. Å få bli en del av den gjør meg veldig glad, sier 23-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder