SCORET SITT FØRSTE Ashley Westwood hamret inn 2-2-målet på tampen av kampen og timet sitt første Premier League-mål perfekt. Foto: PA

Dramatisk Villa-comeback i derbykampen

(WBA-Aston Villa 2-2) To Shane Long-scoringer ga West Bromwich en drømmestart mot Aston Villa, men gjestene slo tilbake og berget ett poeng.

Artikkelen er over seks år gammel

Etter ti minutter så lokaloppgjøret ut til å gi Villa-manager Paul Lambert en marerittkveld. Samtidig lignet Long en stjernespiss etter å ha levert to vakre scoringer bak bortelagets målvakt Brad Guzan.

VG Live: Referat fra kampen

Allerede i det tredje minuttet slo iren til for første gang. Han dempet en langpasning fra Chris Brunt, dro av Nathan Baker og klinket ballen inn i hjørnet.

Mer Long-magi ble det åtte minutter senere. Leandro Bacuna slo en utilgivelig tversoverpasning som spissen kunne snappe. Igjen ble Baker rundingsbøye før WBAs nummer ni vippet ballen forbi Guzan.

Villa hang bedre med utover i omgangene, men vertene var stadig giftige før hvilen. Long fikk et par sjanser til å bli den tredje irske spilleren med hattrick i Premier League. Det har kun Robbie Keane og Leon Best klart tidligere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TO KJEMPEMÅL: Shane Long herjet med Villa-forsvaret i åpningsminuttene, men to herlige scoringer var ikke nok til å sørge for tre poeng til hjemmelaget. Foto: PA

Comeback

- Når du starter en kamp slik, får du trøbbel. Vi var heldige som ikke kom under med tre mål. Men jeg er veldig stolt over snuoperasjonen. Vi måtte endre en del etter pause, og vi viste at vi kan spille bra og at vi kommer til å klare oss fint, sa Villa-kaptein Ron Vlaar.

For etter hvilen kjørte gjestene full gass i jakten på poeng. Og halvveis i annen omgang lyktes de. Bacuna slo inn, og innbytter Andreas Weimann headet videre til Karim El Ahmadi, som fikk løftet ballen over Boaz Myhill til 1-2.

Kvarteret før slutt dukket Ashely Westwood opp med en sjelden scoring. Etter en dødball kunne han klinke til fra 20 meter. Myhill var sjanseløs på suseren som snek seg inn ved keeperens venstre stolpe.

Dermed kunne lagene ta med seg hvert sitt poeng fra derbyet. På tabellen er det også nærmest «uavgjort» mellom WBA og Villa. Begge har 15 poeng og er henholdsvis nummer 11 og 12.

- Når du leder komfortabelt føler du at du burde ta tre poeng, men Villa gjorde endringer, og energien deres gjorde oss ukomfortable. Vi ga bort et elendig mål, og da tok Villa over og utnyttet det, sa WBA-manager Steve Clarke.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. City kraftig ned på jorden etter drømmeuke

 2. Villa-leiren raste etter omdiskutert straffeavgjørelse

 3. Touré tilbake i målprotokollen:
  – Viktig å gjenta fjorårssuksessen

 4. Sjokkerte med første Old Trafford-seier siden 1978

 5. Scoret hat trick mot Aston Villa på to minutter og 56 sekunder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder