Mourinho misfornøyd etter seier: – Vi spilte «Playstation-fotball»

(Manchester United - Basel 3-0) Tremålsseier var ikke nok for manager José Mourinho (54). Han mener den siste drøye halvtimen i Manchester Uniteds Champions League-retur var direkte svak.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Portugiseren fikk se Belgia-duoen Marouane Fellaini og Romelu Lukaku sørge for en komfortabel tomålsledelse etter bare 53 minutter på Old Trafford tirsdag kveld. Så mener han nemlig at det gikk helt skeis.

– Etter 2-0 endret alt seg. Vi stoppet å spille seriøst og gjorde dårlige valg. Vi kunne satt oss selv i trøbbel, sier portugiseren. Selv om Marcus Rashford sørget for 3-0 seks minutter før slutt lettet ikke det på humøret.

– Vi spilte fantasifotball, «Playstation-fotball». Jeg liker det ikke, flikker og triks. Vi gamblet når du må ha respekt for motstanderen. Jeg vet ikke om et mål fra eller til vil gjøre en forskjell. Vi mistet strukturen og mistet ballen for enkelt. Jeg liker det ikke. Spillerne slappet for mye av, sier Mourinho.

– Måtte slå tilbake

Alt kan imidlertid ikke ha vært helt svart i Mourinhos øyne. I sum ble gjensynet med den gjeveste klubbturneringen en lek for hans mannskap.

Spesielt godt var det med en seier etter et tungt 2-2-resultat i Premier League på lørdag.

– Etter at vi feilet i Stoke måtte vi slå tilbake med en seier. Fotballen vi spilte var ikke fantastisk, men vi vant. Vi slipper ikke inn mål og vi er i utvikling, sier målscorer og Champions League-debutant Lukaku ifølge BBC.

Lest denne? VG vurderer årets Champions League: PSG utfordrer Real Madrid

MORSK SEIERHERRE: José Mourinho vinker til publikum etter 3-0-seieren over Basel tirsdag kveld. Etter kampen var han likevel ikke fornøyd med spillet. Foto: Oli Scarff AFP

«Magre» år i Champions League

Det spørs om ikke drømmestarten på den gjeveste klubbturneringen gjør ekstra godt i den røde delen av Manchester. Det har vært labre Champions League-prestasjoner de siste årene.

Siden triumfen mot Chelsea i 2008 har de riktignok tapt to finaler (2009 og 2011). Men siden 2011/2012-sesongen er kvartfinale det nærmeste klubben har vært troféet. I 2014/2015 deltok de ikke engang. For to sesonger siden røk de ut allerede i gruppespillet og ifjor ble det «bare» Europa League.

I år ligger uansett alt til rette for avansement til utslagsrundene. Manchester United møter Benfica, CSKA Moskva og Mohamed «Moi» Elyounoussis Basel i gruppe A. Sistnevnte ble ingen målestokk tirsdag kveld.

Fra kveldens runde: Barcelona fikk søt revansje – Messi herjet med Juventus

Pogba-skade

Bare to minutter var spilt da første sjanse kom. Lukaku fikk muligheten fra kort hold, men fikk avslutningen blokkert av en oppofrende Basel-forsvarer. Tonen var satt på Old Trafford.

Dominansen fortsatte gjennom omgangen og det var Henrikh Mkhitaryan som burde fikset lederscoringen. Etter et snaut kvarter ble armeneren servert perfekt inne i 16-meteren, men nikken fra kort hold gikk over. Deretter ble han satt opp i glimrende posisjon av Lukaku, men skuddet fra fire-fem meter gikk i stolpen. Også returen skuslet han vekk.

Til slutt var det en innbytter som tok ansvar. Paul Pogba var en av fire spillere i Uniteds startoppstilling som også spilte fra start mot Stoke i helgen. Etter 20 minutter av kveldens oppgjør tok franskmannen seg til baksiden av låret. Han måtte av og Marouane Fellaini ble satt inn.

Mer fra tirsdagens Champions League: PSGs angrepstrio maltrakterte Celtic

Saken fortsetter under videoen av Messis målshow mot Juventus.

Fellaini startet ballet

Og Fellaini brukte bare et kvarter på å vise seg sjansen verdig.

En vakker spillvending fra Nemanja Matic traff høyreback Ashley Young. Han svarte med å levere et enda mer perfekt innlegg. Fellaini fikk stå merkelig upresset på fire-fem meter og nikket inn 1-0.

Innimellom de store United-sjansene hadde også Basel to muligheter. Først ved et halvvolley-skudd signert Luca Zuffi og like før pause ved Mohamed Elyounoussi. Men det ville seg hverken for nordmannen eller resten av laget foran mål. Dermed endte det med United-ledelse til pause.

Rashford satte spikeren i kista

Etter hvilen tok det bare åtte minutter før hjemmelaget doblet ledelsen. En kort corner ble slått inn fra Daley Blinds presise venstrefot. Lukaku steg til værs og hadde ingen problemer med å nikke inn 2-0.

Selv om vertene brant en rekke sjanser ble det ikke scoring før Marcus Rashford entret banen. Etter nydelige kombinasjoner ute til høyre var det Fellaini som inntok servitørrollen.

Innlegget hans føk forbi både to og tre mann før ballen traff høyrefoten til Rashford. Unggutten takket for muligheten ved å plassere ballen kontant i mål bak en sjanseløs Tomás Vaclík i Basel-buret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder