GOD RELASJON: Ole Gunnar Soslkjær og Åge Hareide har hatt en god tone siden de var sammen i Molde på 1990-tallet. Her er de sammen før sesongen 2012. Da trente Solskjær Molde til klubbens andre seriegull, mens Hareide fikk sparken i Viking. Foto: Lise Åserud , NTB scanpix

Hareide vil ikke spå Solskjær-suksess

MALMÖ (VG) Åge Hareide kaller Ole Gunnar Solskjær og Molde for en «perfekt match». Men vil ikke være med på at hans gamle elev er en garanti for suksess i hjembyen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er vanskelig å spå i fotball. Han gjorde en veldig god jobb i forrige periode. Men du vet aldri noe sikkert. Marginene er veldig små. Det vet Molde som bommet på to straffespark i Champions League-kvaliken. Slikt skal nesten ikke gå an, sier Åge Hareide til VG.

Les også: RBK-Kåres Solskjær-stikk

Han leder i kveld Malmö FF mot Sjakhtar Donetsk i Champions League, men tar seg på vei mot kampen tid til å kommentere dagens store nyhet i skandinavisk fotball.

– Klubben kjenner ham. Han kjenner klubben. Det er en perfekt match og en veldig god nyhet for norsk fotball. Jeg tror dette virker positivt både i forhold til å beholde spillere og hente nye spillere til Molde, sier Åge Hareide, som selv trente MFK i to perioder mellom 1985 og 1997.

I den siste dukket Ole Gunnar Solskjær opp i klubben, scoret 21 seriemål og bidro sterkt til Molde-sølvet i 95-sesongen. Sommeren etter ble han solgt til Manchester United. Resten er norsk fotballhistorie. Etterpå hadde Hareide også Solskjær på landslaget. Hvor han blant annet senket Ungarn med joggebukse-keeperen Gábor Király i Budapest i 2006.

– På meg kommer det som en liten overraskelse at han trer inn nå rett før Celtic-kampen, med bare tre seriekamper igjen i Norge. Det er lenge siden jeg har snakket med Ole Gunnar, sier han.

Åge Hareide er sikker på at Ole Gunnar Solskjær ikke er blitt noen dårligere fotballtrener etter det marerittaktige oppholdet i Cardiff, som inneholdt både nedrykk fra Premier League og fyken fra managerjobben i løpet av fire måneder i fjor.

Les også: Slik er den nye Solskjær-avtalen

– I Cardiff tror jeg Ole Gunnar traff på uante problemer. Ting utviklet seg ikke slik han hadde trodd. Det er alltid en risiko for det, sier Hareide som i tillegg til landslaget og Molde har trent seks klubber i Norge, Sverige og Danmark.

– Han er ikke blitt noen dårligere trener etter perioden i Cardiff. Ole Gunnar vet hva han vil og kommer til en solid drevet klubb, sier Åge Hareide.

Han har i ettermiddag ladet opp til Malmö – Sjakhtar med å se første omgang av junioroppgjøret mellom de to klubbene.

– Det sto 4–4 ved pause. Så vi kan jo håpe Champions League-kampen blir like målrik, sier Åge Hareide til VG.

MFF-sjefen håper uansett på en drømmereprise fra Norges EM-kvalik mot Kroatia hvor Jo Inge Berget grunnlurte Sjakhtar-back Darijo Srna foran begge scoringene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder