FORTVILET: LSKs Isabell Herlovsen (i midten) snakker med dommeren og trener Monica Knudsen etter kampslutt.
FORTVILET: LSKs Isabell Herlovsen (i midten) snakker med dommeren og trener Monica Knudsen etter kampslutt. Foto: , Bjørn S. Delebekk

Herlovsen fikk rødt kort etter kampslutt i LSK-seier

LSK-spilleren: – Vi får sende inn klage og bilder

FOTBALL

Trener Monica Knudsen: – Jeg så ikke situasjonen

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner - FC Zürich 1-0) Da den ene Isabell bommet og bommet, traff den andre – på hel volley: Isabell Bachor (32) scoret kampens eneste mål i sesongens første Champions League-test mens Herlovsen fikk rødt kort etter kampslutt.

Publisert: Oppdatert: 07.10.15 21:37

Dermed har LSK-kvinnene et brukbart utgangspunkt før neste ukes retur i Sveits i 16-delsfinalen, men den kampen går uten Herlovsen.

LSK-profilen pådro seg nemlig rødt kort etter dommeren blåste av kampen. Rett før kampens siste innkast oppsto det klammeri mellom Herlovsen og en Zürich-spiller. Da kastet ble tatt blåste dommeren av kampen og Herlovsen skulle til å plukke opp ballen samtidig som en Zürich-spiller forsøkte å klarere. LSK-spilleren ble tydelig irritert, kastet ballen løst på motstanderne fra kort hold og fikk rødt kort.

– Hun sparket etter meg, jeg kastet ballen på henne og fikk rødt kort. Vi får bare sende inn klage og bilder. Jeg er en spiller som har litt temperament. Jeg burde kanskje ikke kastet ballen, men jeg føler ikke det er rødt kort. Dommeren klarte ikke svare på hvorfor jeg ble utvist, og jeg fikk støtte av Zürich-spillerne, sier Herlovsen til VG.

Hun brukte flere minutter ute på gresset til å forklare seg for både kamplederne og trener Monica Knudsen i etterkant før hun etter hvert også var borte hos flere tilskuere og gestikulerte aktivt for å vise hva som hadde skjedd.

– Jeg så ikke situasjonen, sier LSK-trener Monica Knudsen til VG.

Les også: Taper på å spille Champions League

Burde scoret før pause

Norges suverent beste kvinnelag åpnet sterkt. Isabell Herlovsen kunne – og burde – scoret etter både tre og seks minutter. LSKs landslagsspiss fikk først et innlegg fra Emilie Haavis venstrekant, men fikk ikke trøkk i avslutningen.

Det gjorde hun heller ikke på sjanse nummer to da Zürich-keeperen blottla målet og ballen havnet hos Lillestrøms farligste spiller. Men istedetfor å banke til, prøvde hun på en plassering med en luftig bredside – og avslutningen havnet over.

Det oppsummerte en ellers hardtarbeidende Herlovsens frustrerende kveld: Hun fikk en ny sjanse etter innlegg i 1. omgang – og bommet igjen. Det samme gjorde hun på det aller største muligheten i 2. omgang. Fra kloss hold og med relativt god tid traff spissen over igjen.

Herlovsen var ikke ferdig med å markere seg: Etter kampen var blåst av, fikk hun rødt kort av dommeren – etter det som tilsynelatende var en hevnaksjon på en motspiller. Etterpå sto angriperen og diskuterte med dommeren.

Hallén på plass

For navnesøster Bachor ble kvelden bedre. På hel volley banket tyskeren frisparkinnlegget fra «Spielführer» Sherida Spitse i mål bare minuttet etter Herlovsens fjerde bom.

Bachor feiret med å skli på knærne foran hjemmesupporterne, som iallfall holdt Champions League-klasse. De 1423 tilskuerne – som inkluderte idrettspresident Tom Tvedt, fotballpresident Yngve Hallén, tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og herrelandslagsleder Jan Åge Fjørtoft – opplevde en for kvinnefotball i Norge ekstraordinær ramme på Åråsen.

Zürich var for øvrig ikke ufarlige. Keeper Gudbjörg Gunnarsdottir ble satt på prøve flere ganger og ble reddet av tverrliggeren ved én anledning. Men totalt sett vant Lillestrøm fortjent.

PS! Turneringsformatet til Champions League på kvinnesiden er som Serievinnercupen var i gamle dager: Med dobbeltoppgjør og utslagsrunder, ikke gruppespill. Finalen spilles 26. mai i Reggio Emilia i Nord-Italia.

Her kan du lese mer om