FORLENGET IKKE: Nettopp på grunn av ønsket om spill i utlandet, valgte Fredrik Ulvestad ikke å fornye med Aalesund etter forrige sesong.
FORLENGET IKKE: Nettopp på grunn av ønsket om spill i utlandet, valgte Fredrik Ulvestad ikke å fornye med Aalesund etter forrige sesong. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Ulvestad klar for Burnley

Kan debutere mot Manchester City i helgen

FOTBALL

Fredrik Ulvestad (22) bytter ut norsk fotball med spill i Premier League. Han er nå klar for Burnley og har skrevet under en treårskontrakt.

Publisert: Oppdatert: 10.03.15 17:09

Det var Sunnmørsposten som først meldte at Fredrik Ulvestad, som har trent med Burnley i flere uker i februar, kom til å signere for klubben i løpet av dagen.

Avisen skriver at Aalesund kan vente seg en utdanningskompensasjon på omkring 3,5 millioner kroner av Burnley, på tross av at Ulvestads kontrakt med klubben gikk ut etter forrige sesong.

De skriver også at han er på balløya med sin far - og rådgiver - og at overgangen kom til å bli bekreftet i løpet av kort tid.

Nå er den også gjort så.

– Han har signert for tre år, sier far og rådgiver Rune Ulvestad til Nettavisen, noe som også bekreftes av klubbens hjemmesider.

– Vi har visst dette en stund. Det har vært litt opp til ham om det var riktig å velge denne klubben. Det er vanskelig å si nei til Premier League, fortsetter han til nettavisen.

22 år gamle Ulvestad kommer til en nyopprykket klubb som sliter i bunnen av Premier League. For øyeblikket er laget nest sist, med fire poeng ned til sisteplassen Leicester og tre poeng opp til trygg grunn.

Klubben står med to strake tap, og har ikke vunnet i ligaen siden 10. januar, da de slo QPR, som har like mange poeng som dem, 1-0. Det er åtte runder siden.

Fremover venter også et tøft kampprogram.

Først Manchester City hjemme, så Southampton borte, før Tottenham (h), Arsenal (h) og Everton (b) følger på rekke og rad. Det er ventet at Ulvestad kommer til å trene med Burnley i forkant av City-kampen, og kanskje får han sin debut i den.

Hverken Fredrik Ulvestad eller pappa og rådgiver Rune Ulvestad har besvart VGs henvendelser.

Her kan du lese mer om