DEN STORE HELTEN: Azar Karadas, som her feirer et Brann-mål mot Molde i 2009, sørget for vinnermålet da Kasimpasa rykket opp i kveld. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
DEN STORE HELTEN: Azar Karadas, som her feirer et Brann-mål mot Molde i 2009, sørget for vinnermålet da Kasimpasa rykket opp i kveld. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Karadas avgjorde kaotisk opprykkskamp i Tyrkia

Ble matchvinner da Kasimpasa rykket opp til Superligaen

FOTBALL

(VG Nett) (Adanaspor-Kasimpasa 2-3 eeo.) Azar Karadas (30) smalt ballen i mål tre minutter før det ville blitt straffesparkkonkurranse, og sørget for kaos og gledesorgie i den tyrkiske opprykksfinalen.

Publisert: Oppdatert: 28.05.12 01:03

På stillingen 2-2 i ekstraomgangene, og etter at kampuret hadde passert 116 spilte minutter, så nordmannen sitt snitt til å lade skuddfoten fra kanten av 16-meteren.

Med venstrebeinet plasserte han ballen i mål og sendte Kasimpasa-fansen til himmels på Anakara Ondokuz Mayis stadion i den tyrkiske hovedstaden.

- Dette var stort, og kommer svært høyt på lista over karrierehøydepunkter, sier Karadas til VG Nett.

Youtube: Se høydepunktene fra kampen her!

30-åringen har blitt seriemester tre ganger med Rosenborg, med Benfica i 2005 og med Brann i 2007.

To røde kort

Temperaturen i oppgjøret streg betraktelig halvveis ut i 1. omgang da Adanaspors Barbaros Barut fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Etter 37 minutter sørget Gökhan Gülec får 1-0 til Kasimpasa.

Men Rahman Kobya utlignet etter 68 minutter før bulgarske Nikolay Dimitrov på nytt sendte Kasimpasa i føringen.

Karadas ble byttet inn i det 84. minutt, og fortvilte sammen med lagkameratene da Mbilla Etame utlignet fire minutter på overtid.

I ekstraomgangene ble lagkameraten Huseyin Yogurtcu utvist, og det hele så ut til å måtte bli avgjort på straffer da Karadas bestemte seg for å skyte.

- Måten dette opprykket skjedde på gjør det veldig spesielt. Adanaspor utlignet på overtid av overtiden, og så fikk jeg avgjøre helt på tampen, forteller Karadas.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Kasimpasa er dermed tilbake på øverste nivå nøyaktig ett år etter at Karadas var med på å rykke ned.

- Det har vært enorme utskiftninger i klubben her, og vi fikk en ny trener for to uker siden. Men jeg var en av spillerne som ble med ned og det er ekstra stort å få æren av å sende klubben opp igjen, sier Karadas.

Vurderer fremtiden

Karadas signerte for Kasimpasa i 2009, og har kontrakt frem til nyttår. Nå skal han diskutere fremtiden med klubbledelsen.

- Jeg skylder alle her å ta en skikkelig prat med dem, men det har vært veldig frustrerende med alle utskiftningene. Siden jeg kom hit har det sikkert vært fire hele lag som har blitt byttet ut, forteller han.

- Er det aktuelt med spill i Norge?

- Det er interesse fra skandinaviske klubber - også norske. Det var det også i januar, men da ville ikke klubben slippe meg. Nå får vi se.

- Nå blir det litt feiring her, og så skal jeg hjem til kone og tre barn i Norge. Jeg har ikke sett dem på flere uker, og det er veldig tøft, sier den tidligere Brann- og Rosenborg-helten.

PS! Karadas har tyrkiske og greske røtter, men er født og oppvokst i Nordfjordeid og står med ti landskamper for Norge.

Her kan du lese mer om