NY GIV: Med nye investorer på banen kan Start få en ny start i norsk fotball.

NY GIV: Med nye investorer på banen kan Start få en ny start i norsk fotball. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Gamblinginvestorer går inn i Start

Fem investorer som har tjent store penger i spillbransjen, er klare til å gå inn på eiersiden i Start - om medlemmene vil det.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fædrelandsvennen skriver at alle fem har store aksjeverdier i selskapet Gaming Innovation Group. Det dreier seg om Christopher Langeland, Robin Reed, Mads Nesset, Frode Fagerli og Kjetil Aasen.

Gaming Innovation Group (GIG) så dagens lys i 2008, og ni år senere har selskapet fem filialer i Europa: I Oslo, Kristiansand, Malta, Marbella og Gibraltar. De står blant annet bak produktet Rizk og betspin. De omtaler seg selv som det største iGaming-selskapet i Norden og børsverdien er over fire milliarder kroner.

Medlemmene avgjør

Planene for det nye aksjeselskapet Start En Drøm AS ble presentert for de ansatte i klubben på et allmøte i ettermiddag. Planene blir ifølge Fædrelandsvennen karakterisert som de største i Starts nyere historie.

Nå blir det opp til medlemmene å avgjøre om investorgruppen skal slippes til. Det avgjøres på et ekstraordinært årsmøte i juli.

Lover fotballfeber

– Går dette gjennom blir det fotballfeber på Sørlandet igjen, sier Even Øgrey Brandsdal til Fevennen. Han er ønsket med videre som administrerende direktør i det samarbeidende aksjeselskapet.

Planen er at Geir Tønnesland fortsetter som styreleder i IK Start, der utviklingsavdelingen i klubben skal ligge.

Ifølge TV 2 er Stabæks nåværende sportslige leder Inge André Olsen klubbens førstevalg som ny sportslig leder i Starts nye organisasjon. 39-åringen er fra Sørlandet og har spilt for Start ved to anledninger.

Investorene ønsker å inngå en avtale med Start som løper i 10 år. Start rykket ned fra Eliteserien i fjor og spiller i 1. divisjon.

Fotballpresident Terje Svendsen har følgende kommentar til nyheten:

«NFF står lojalt bak den norske enerettsmodellen og vår samarbeidspartner Norsk Tipping – noe det også har vært bred enighet om på forbundstinget. Vi oppfordrer samtlige norske klubber om å stille seg lojalt bak en modell som har vært avgjørende for en anleggsutvikling som gir tusenvis av barn og unge et aktivitetstilbud hver eneste dag – både gjennom fotballen og andre idretter. NFF ønsker ikke å mene noe om hvilke privatpersoner som skal inn på eiersiden i den enkelte klubb. Det er det klubben selv som må ta stilling til. Budskapet fra NFF er, uavhengig av hvem som er eier, er at vi oppfordrer samtlige norske klubber om å stille seg lojalt bak den norske enerettsmodellen.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder