Haaland scoret mot Liverpool i ellevilt målshow

LIVERPOOL (VG) (Liverpool – Red Bull Salzburg 4–3) Erling Braut Haaland (19) startet på benken på Anfield, men det hindret ham ikke i å markere seg mot den regjerende Champions League-mesteren.

Den brennhete nordmannen kom nemlig innpå med en drøy time igjen å spille og på stillingen 3–2, og brukte bare tre minutter på å score sitt fjerde mål for sesongen i verdens største og mest prestisjefulle klubbturnering.

– Det var veldig bra gjort av Minamino, så jeg kunne planlegge feiringen før den gikk i mål. Det var flott det, forteller Haaland etter scoringen hvor han dukket opp på enden av et innlegg fra Takumi Minamino og satte ballen i mål fra kort hold.

Haaland avslører at han satt på benken og studerte motstanderen, og planla hvor han kunne ramme Liverpool. Da så han Liverpool-stopper Joe Gomez som et mulig svakhetspunkt.

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

– Vi trodde Joel Matip skulle spille, men så fikk vi vite i dag at Gomez skulle spille. Da var det å se litt ekstra på han. Det følte jeg gikk veldig greit, sier Haaland.

Ole Gunnar Solskjær var selv kjent for å studere motstanderen fra benken, og Haaland bekrefter til VG at det er noe han har lært av Manchester United-treneren fra tiden i Molde.

VG LIVE: Les fullstendig kampreferat her!

Ydmyket van Dijk

19-åringen dukket opp på bakerste stolpe etter et innlegg av Takumi Minamino og bredsidet inn utligningen – etter at Salzburg hadde ligget under 3–0 allerede etter 36 minutter. Han beholder dermed statusen som toppscorer i Champions League – delt med Bayern Münchens Serge Gnabry.

Dermed blir ikke oppmerksomheten mindre, men Haaland holder seg rolig.

– Selvtilliten er alltid der, og den er fortsatt der. Nå er det kamp igjen til helga, og landskamp etter det. Det er neste kamp som er fokus, sier Haaland.

Det begynte tøft for Salazburg, og klasseforskjellen var tilsynelatende enorm mellom lagene. Sadio Mané, Andy Robertson og Mohamed Salah hadde alle scoret for Liverpool i første omgang, men så begynte opphentingen.

Hee-Chan Hwang sendte Virgil van Dijk rett i pølseboden med en flott skuddfinte før han plasserte ballen vakkert i lengste hjørne og blåste nytt liv i kampen.

– Han gjorde det bra. Man må velge. Hvis han skyter må jeg prøve å blokkere, og hvis jeg ikke gjør det spør folk hvorfor jeg ikke kastet meg inn. Så det er en situasjon hvor du velger, og så gjør han det bra, sier van Dijk til VG om finten.

les også

Klopp hyller Haaland: – Fremtiden til norsk fotball er sikret

– Stolt av laget

Hwang fortsatte å imponere på Anfield: Ti minutter ut i omgangen la han et perfekt innlegg til japanske Minamino, som reduserte med en smellvakker halvvolley.

Som om ikke det fyrte opp Salzburg-fansen nok, så sto det et norsk angrepsvåpen klart på sidelinjen. Med en drøy halvtime igjen å spille og Liverpool kun ett mål foran, lå forholdene perfekt til rette for en heltent Haaland.

Og tror du det ikke? Tre minutter etter at han kom inn, sto nordmannen perfekt plassert på bakerste stolpe og dyttet inn sitt fjerde Champions League-mål for sesongen. En utenkelig opphenting var et faktum.

Men det holdt ikke helt inn. Mohamed Salah avgjorde kampen med sin andre scoring for kvelden, en sikker avslutning alene med keeper.

– Det er synd at vi ikke klarer å holde ut. Det hadde vært en veldig bra prestasjon. Uansett er jeg stolt over laget mitt og klubben, vi viser at vi har noe å gjøre på dette nivået, sier Haaland.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder