KAN HÅVE INN: Branns Gilbert Koomson og Amer Ordagic feirer sammen etter å ha slått Lillestrøm 1–0 på Brann Stadion i juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Pengefest kan vente for Europa-klubbene

Molde, Brann og FK Haugesund begynner i kveld sine europaeventyr og fra første runde er det millionpremier i potten.

– Hver runde du går videre er et pluss i regnskapet. Det er viktig for FK Haugesund å lykkes med å gå videre så langt som mulig, forteller FKHs daglige leder, Eirik Opedal til VG.

Allerede fra første kvalifiseringsrunde, som begynner torsdag med Molde, Brann og FK Haugesund som de norske innslagene, får klubbene millionpremier for å gå videre.

Torsdag kveld kan de norske klubbene legge grunnlaget for å spille inn 2,2 millioner kroner. Om de går videre fra neste runde, er det 2,4 millioner kroner i potten. Den virkelig store gulroten er imidlertid å gå inn i gruppespillet.

Bare for å delta får klubbene 25 millioner kroner, i tillegg til saftige bonuser for hvem kamp de tar poeng.

Fredag kan du vinne hele 163 millioner kroner i Eurojackpot. Husk å spille Eurojackpot før fredag kl. 19.00!

– Bankkontoen blir ikke veldig feit hvis man ikke kommer til gruppespillet, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen til Bergens Tidende.

For det er nemlig også en del utgifter knyttet til å spille kvalifiseringsrundene. Ettersom det er kort varsel på motstanderen de skal møte, er klubbene som regel avhengig av å chartre fly for å komme seg til de ulike bortekampene. Det alene spiser opp store deler av pengepremien de får for å kvalifisere seg.

les også

Stokke om RBKs CL-muligheter: – Mikroskopiske

Et lag som virkelig fikk merke gledene av gruppespillet forrige sesong var Sarpsborg 08. Ved å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League håvet de både inn mer enn 50 millioner kroner i premie- og TV-penger, samtidig som at de solgte en rekke spillere utenlands for flerfoldige millioner.

I dag begynner tre av de norske klubbenes jakt på det samme.

les også

Viktor Hovland oddsfavoritt i PGA-turnering

VGs tips: Norsk drømmestart

VG har tippet seier til alle de tre norske lagene som skal i aksjon.

Molde har vært utilnærmelige på hjemmebane og scorer som de vil på Aker Stadion. Så stor favoritt er de blitt at vi heller ser til over 2,5 mål til 1,55 i odds som vårt spill.

Brann bør ha god kontroll på hjemmebane mot Shamrock Rovers, til tross for at de mangler både Kristoffer Barmen og kaptein Vito Wormgoor.

FK Haugesund skal besøke det 5. beste laget i Nord-Irland forrige sesong, og er stadig utenfor sesong. Det bør Haugesund være bedre enn.

Klikk her for å levere disse tipsene - og se hva annet som er på menyen!

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder