Serieleder Molde knust av fylkesnabo Aalesund: – Hjertet skriker

(Aalesund – Molde 4–0) Mens Aalesund-trener Lars Bohinen beskriver det som det største han har vært med på siden han kom til klubben, hadde Molde-trener Erling Moe det vondt etter å ha blitt overkjørt av fylkesrivalen i cupens tredje runde.

Aalesunds 4–0-bombe – 4–0! – mot eliteserieleder Molde skriver seg inn som det soleklare høydepunktet etter et par tunge år på Color Line Stadion – med nedrykket i 2017 og opprykksmissen i kvalifiseringen i fjor.

– Det er ikke godt. Hjertet skriker. Jobben vi gjør, er ikke der den skal være. Vi får dra hjem og trene litt og slå Strømsgodset på lørdag, oppsummerer Erling Moe til NRK etter ydymkelsen, der kaptein Ruben Gabrielsen også ble utvist i 1. omgang.

Cupfinalereprisen fra ti år tilbake endte da som nå med Aalesund-triumf, men denne gangen var de oransje fra sørfylket betydelig mer overlegne. For øvrig er ikke Molde de eneste med sjokkexit fra tredje runde. Også Lillestrøm, Vålerenga, Strømsgodset og Sarpsborg er ute av årets fotball-NM.

les også

Mannefall for eliteserielagene i cupens 3. runde: – Det er krise

Men Aalesund dundrer videre. Trener Lars Bohinen har ledet klubben ubeseiret gjennom Obosliga-starten (11 kamper, 9 seirer) og flyten ser ut til å fortsette i cupen.

– Jeg er veldig stolt av guttene og prestasjonen. Vi byttet formasjon på en femøring (fra 3–5–2 til 3–4–3), og gutta løste oppgaven perfekt. Klart det er stort å slå Molde 4–0 foran våre egne fans. Som enkeltkamp er dette det største jeg har vært med på siden jeg kom til klubben, sier Lars Bohinen til statskanalen.

Spissgiganten Hólmbert Fridjónsson scoret de to første på tre minutter. Først passerte han enkelt Vegard Forren inne i 16-meteren og lirket inn 1–0 bak Molde-keeper Alex Craninx. Så kastet han seg frem på en retur fra Molde-keeperen og satte 2–0.

Sondre Brunstad Fet fulgte opp i 2. omgang med en lekker yttersideavslutning, før enda en islending, Aron Thrandarson skallet inn kampens fjerde – og vanvittige 4–0 til klubben som er 16 plasser dårligere i ligasystemet enn Eliteseriens topplag og fremste gullkandidat.

VG oppdaterer saken!

Slik spilles 4.runde i cupen

Kampene spilles onsdag, 26. juni.

Fram Larvik - Bærum

Ranheim - Brann

Kristiansund - Odd

Rosenborg - Aalesund

Viking - Alta/Stabæk

KFUM Oslo - Tromsdalen

Kongsvinger/Tromsø - Mjøndalen

Haugesund - Strømmen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder