Lehne Olsen-scoring og keepertabbe sørget for viktig Lillestrøm-seier

(FK Haugesund – Lillestrøm 0–2) Thomas Lehne Olsen og innbytter Mats Haakenstad sikret tre viktige poeng for Lillestrøm da de slo Haugesund 2–0 på bortebane.

– Lillestrøm var bedre enn oss i dag. Vi gjør mye feil, og da blir vi bare et middels godt lag, sa en skuffet FKH-trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter kampslutt.

I en kamp mellom to middelhavsfarere i FK Haugesund og Lillestrøm var det svært jevnt og sjansefattig. Etter en rett og slett kjedelig time i Haugesund ble det plutselig litt fyr på oppgjøret da Thomas Lehne Olsen ble spilt gjennom av Sheriff Sinyan. Lillestrøms storscorer gjorde ingen feil alene mot FKHs nye keeper Oskar Snorre Olsen da han trillet den elegant ned i høyre hjørne.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var meget godt for meg etter skadeperioden. En nydelig ball fra Sinyan og da var det bare for meg å sette den i mål, smilte Lehne Olsen til Eurosport.

FK Haugesund slet voldsomt på hjemmebane med å skape store målsjanser mot et kompakt og godt defensivt strukturert Lillestrøm.

Etter 80 minutter fikk imidlertid hjemmelaget en gigantisk dobbeltsjanse. Først ved Martin Samuelsen på hodet på bakre stolpe, men den ble reddet på strek. På returen klemte Sandberg til, men en vakker benparade fra Marko Maric holdt Lillestrøm-buret rent.

les også

Thomas Lehne Olsen tilbake fra skade og spilte kamp

Tabbe fra keeperdebutant

Hjemmelaget fortsatte å trykke på for en scoring, men da ble det også rom bakover i banen. Det utnyttet bortelaget. En lang ball ble stusset videre fra Lehne Olsen og fra rundt 20 meter klinket innbytter Mats Haakenstad til med venstrefoten. Og da ballen fant veien mellom armene til Olsen i FKH-buret sto det 0–2 på Haugesund stadion. En keeperinvolvering jeg vil tro FKH-trener Jostein Grindhaug gnir seg i øynene over.

Grindhaug fikk også spørsmål om han var bekymret for overlevelse i Eliteserien etter tapet.

– Jeg er alltid bekymret. Man kan ikke være fornøyd før vi har nok poeng på bok. Vi må jakte gode prestasjoner, og det var den ikke i dag, sa en ærlig FKH-trener.

Flere scoringer ble det ikke og dermed passerte Lillestrøm FK Haugesund på tabellen og inntok en 9. plass mens Haugesund faller ned til 10. plass.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder