SKADET: Den norske U20-kapteien Leo Skiri Østigård får ikke med seg serieåpningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Østigård-skade irriterer St. Pauli-treneren

St. Pauli, med Mats Møller Dæhli og Leo Skiri Østigård i troppen, sliter med skader før seriestarten i 2. Bundesliga.

Her har du mandagens oddstips!

– Leo Østigård har en belastningsskade i leggen og kan ikke spille. Det er veldig skuffende ettersom tre av våre nysigneringer ikke kan spille, sa trener Jos Luhukay på gårsdagens pressekonferanse, ifølge klubbens Twitter-konto.

St. Pauli serieåpner mandag kveld mot Bielefeld.

Trener Luhukay får noe å tenke på når han skal ta ut laget. Spissprofilen Dimitrios Diamantakos, som har scoret 23 mål på 87 kamper i 2. Bundesliga, sto over gårsdagens trening.

les også

Strømsgodset henter storscorer fra Obos-ligaen

I tillegg er ni spillere usikre eller ute med skade, ifølge Kicker.

En av dem er nykommer Østigård. Den norske midtstopperen er på lån til den tyske klubben fra Brighton hele denne sesongen.

St. Pauli kom på niendeplass sist sesong.

les også

Brann-treneren om kritikken: – Den er berettiget

– 2. Bundesliga er en tøff liga med mange gode lag. St. Pauli hadde håp om opprykk i fjor, i år blir det nok vanskelig, vurderer Eivind Bisgaard Sundet, Viasat-kommentator.

Onsdag kan du vinne hele 68 millioner kroner i Vikinglotto. Her kan du levere kupongen din!

Mats Møller Dæhli, norsk landslagsspiller, har vært i Hamburg-klubben siden 2017.

– Han spilte fast i fjor, men er ikke blant de største stjernene i klubben. Det er morsomt at han har fått en høy stjerne blant supporterne til klubben, sier Sundet.

Det skyldes at Dæhli har støttet flere av klubbens verdier. I motsetning til mange fotballag, har St. Pauli og deres supportere en aktivistisk slagside. Dæhli har tidligere blant annet stått opp mot homofobi.

VG-tips: Hjemmeseier

Begge disse lagene endte opp med 49 poeng hver i fjor. Arminia Bielefeld hadde en solid innspurt med bare ett tap på ti siste oppgjør (6–3–1).

St.Pauli hang lenge godt med i teten, men falt av på vårparten. Syv tap på åtte siste bortekamper er noe av forklaringen.

Gjestene har en skadeliste som teller hele ni mann, ifølge det tyske fotballmagasinet Kicker. Men Mats Møller Dæhli (kant) forventes å starte.

Dette er en åpen kamp med jevngode lag. Men basert på lagenes form i vår mener vi hjemmeseier er nærmest et oddsspill. Oddsen er 1,90 og spillestopp er kl. 20.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder