Solskjær fikk drømmestart på sesongen – Manchester United ydmyket Chelsea

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Chelsea 4–0) Ole Gunnar Solskjær (46) ga Frank Lampard (41) en marerittstart på karrieren som Chelsea-manager.

– Vi var litt heldig til pause fordi Chelsea hadde sjanser, men andre omgang var virkelig bra, sier Solskjær på pressekonferansen.

Etter en sommer preget av gode, men ikke-tellende resultater i sesongoppkjøringen og omdiskutert aktivitet på overgangsmarkedet slo Manchester United ut i full blomst da det gjaldt som mest.

les også

Rekordkjøpet hylles av Mourinho: – Fantastisk

En del av kritikken mot Solskjær og den øvrige ledelsen i klubben har gått på at man ikke har hentet en erstatter for stjernespissen Romelu Lukaku, men mot Chelsea viste duoen Marcus Rashford og Anthony Martial at de kan ta ansvar for målene denne sesongen.

– Vi er ikke i nærheten av der vi vil være. Vi har masse vi vil forberede. Første omgang viste det, sier Solskjær.

Engelskmannen noterte seg for to scoringer, franskmannen for ett, nysigneringen Daniel James sørget for det fjerde, og Ole Gunnar Solskjær – oddsfavoritt til å få sparken først i Premier League denne sesongen – kunne nyte lyden av fansen som sang navnet hans høyere og tydeligere enn de har gjort på mange måneder.

– Det er en strålende start for meg og laget. Vi hadde litt marginer i første omgang, men i den andre var vi mye bedre. Jeg mener vi fortjener de tre poengene, sier Harry Maguire etter United-debuten til Sky Sports.

les også

Solskjær overhøvles i anerkjent podkast: – Forstår ikke hva han gjør der

Chelsea startet best

Kampen startet på bekymringsfullt vis for Solskjærs menn, som så ut til å bli tatt litt på sengen av Chelsea-spillernes intensitet i åpningsminuttene, og allerede etter fire minutter var vertene svært nærme en marerittstart: Tammy Abraham, 21-åringen som fikk tillit på topp av Lampard etter tre strake sesonger på utlån, traff klokkerent med avslutningen sin, men ballen smalt i stolpen og ut.

– Vi fikk en nådeløs lekse, men det må vi lære av. Det var mange ting med prestasjonen vår jeg likte, sier Lampard på pressekonferansen.

– Fotball blir vunnet og tapt inne i 16 meterene. Der var de best, sier Lampard.

LYKKE: Ole Gunnar Solskjær går av banen etter 4–0-seieren. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Det var ingen tvil om at gjestene fra London leverte den klart beste starten, men man er aldri sterkere enn sitt svakeste ledd, og den franske Kurt Zouma fremsto som nettopp dét i den første omgangen på Old Trafford.

Først spilte han en katastrofal feilpasning som ble snappet opp av landsmann Anthony Martial, men Manchester Uniteds spydspiss leverte en avslutning som ikke sto i stil med draktnummeret (9) han nettopp arvet av Inter-klare Romelu Lukaku.

les også

Lampard forsvarer Solskjær: – Veldig lett å sette folk i bås

Zouma kunne puste lettet ut, men ble nådeløst straffet for sine svakheter etter 18 minutter, da Marcus Rashford driblet seg inn i boksen og lurte ham til å sette ut foten og felle ham. Denne gangen slapp ikke Zouma unna: Dommeren pekte på straffemerket, avgjørelsen ble bekreftet av VAR, og Rashford banket selv straffen til høyre for Chelseas keeper etter å ha avslått Martials forespørsel om å få skyte.

Målet kom imot spillets gang, men bidro til å vekke hjemmefansen, som kunne glede seg over at nysigneringen Aaron Wan-Bissaka leverte bunnsolide prestasjoner på høyrebacken til United.

Like glad var ikke Chelseas debuterende manager Frank Lampard, som slo oppgitt ut med armene flere ganger da laget hans mislyktes i å utnytte en stor mulighet, ikke minst da venstrebacken Emerson Palmieri klinket ballen på undersiden av tverrliggeren og ut fra skrått hold noen minutter før pause.

Se første episode av vårt Premier League-program fra Manchester:

To mål på 95 sekunder

Ledelse til tross – den første omgangen var under pari fra Manchester United. Men etter pause var det andre boller.

Etter en drøy times spill driblet Andreas Pereira seg rundt på høyrekanten og slo knallhardt inn foran mål, der Martial denne gangen var sikker fra kort hold. Franskmannen feiret med å peke på ni-tallet på ryggen sin, men rakk knapt å feire ferdig før laget hans hadde lagt på til 3–0.

Paul Pogba, anonym frem til da, sendte en strålende langball i bakrom mot Rashford, som tok med seg ballen på perfekt vis og satte den sikkert forbi keeperen – Uniteds andre mål på bare 95 sekunder.

les også

Pierre-Emerick Aubameyang tuppet Arsenal til seier: – Et rovdyr

– Nydelig pasning av Pogba, et godt løp av Rashford, en nydelig touch og en klinisk avslutning. Verdensklasse, sier Robin van Persie, tidligere United- og Arsenal-spiss, i TV 2-studio.

«Ole, Ole, Ole», sang et ekstatisk Old Trafford-publikum mens den 22 år gamle Solskjær-yndlingen Scott McTominay samlet lagkameratene til en rask «pep talk» etter 3–0-scoringen.

Ettermiddagen var allerede perfekt for Solskjær, men ble enda bedre ti minutter før slutt da den 21 år gamle sommersigneringen Daniel James scoret i debuten, bare syv minutter etter at Solskjær hadde byttet ham inn.

– Jeg har drømt om det, sa James til BBC.

Premier LeagueSesong 2019/2020

PosLagSVUTM+/-P
1Liverpool22006246
2Arsenal22003126
3Manchester City21107254
4Manchester United21105144
5Brighton & Hove Albion21104134
6Tottenham Hotspur21105324
7AFC Bournemouth21103214
8Sheffield United21102114
9Everton311112-14
10Burnley21014223
11Aston Villa310245-13
11Norwich City210145-13
13Leicester City20201102
13Wolverhampton Wanderers20201102
15Crystal Palace201101-11
16Chelsea201115-41
17West Ham United201116-51
18Newcastle United200214-30
19Southampton200215-40
20Watford200204-40
Plassering
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Se mer statistikk for Premier League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder