Kristiansunds keeperhelt stoppet Vålerenga: – Han holder dem inne i kampen

VALLE (VG) (Vålerenga - Kristiansund 1–1) Vålerenga manglet ikke store sjanser, men Sean McDermott dro fram to redninger som begge kan komme til å være med i konkurransen om årets redning.

Før pause stoppet McDermott en heading fra Matthias Vilhjalmsson fra fem meter med en reaksjonsredning Gordon Banks ville vært stolt av.

I det 83. minutt skulle Aron Dønnum bare sette inn seiersmålet fra tre meter, men også da klarte Kristiansunds sisteskanse på mirakuløst vis å få opp hånden og stoppe Dønnums avslutning.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Han holder dem inne i kampen ved to anledninger der. Jeg er litt forbanna på McDermott nå, ja, sier Dønnum til VG med glimt i øyet etter kampslutt.

Hovedpersonen selv er også fornøyd.

– Det var to gode redninger, ja. Det føles veldig bra, sier McDermott til VG.

Dermed endte kampen 1–1, selv om Vålerenga ikke manglet sjanser.

SLØSTE: Ronny Deila måtte se sine menn sløse med sjansene mot Kristiansund. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det kunne også virke som om Ronny Deilas menn savnet den nylig solgte Chidera Ejuke på Intility søndag kveld.

For etter at Bent Sørmo hadde sendt Kristiansund i ledelsen før det var spilt ti minutter, stanget Vålerenga i en halvtime, men kreativiteten som skulle til for å skape noe manglet. Og da de etter hvert faktisk skapte en del sjanser, manglet de ro i avslutningsøyeblikket: De fleste skuddene gikk utenfor mål, mens Sean McDermott altså briljerte de gangene de traff mål.

Og mens hans gamle lagkamerater slet i Oslo, scoret Chidera Ejuke i debuten for Herenveen i sesongåpningen i nederlanske Eredivisie.

– Det er klart, Ejuke er en god fotballspiller. Men i dag er det laget som ikke kommer opp på toppnivå, det handler ikke om enkeltspillere, sier Deila til VG.

Vålerenga-treneren sier at laget ikke fremsto som vanlig i kampen, men er likevel ikke bare negativ.

– De har også en del store sjanser på slutten der, så 1–1 er kanskje fair til slutt. Og vi har tapt denne typen kamper når vi kommer tidlig under før, men nå får vi i hvert fall med oss ett poeng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder