Kevin Krygård byttet bort Shell-vakt for å bli Europa-helt igjen

(Sturm Graz - FK Haugesund 2–1, 2–3 sammenlagt) FK Haugesunds softis-servitør Kevin Krygård (19) måtte bytte bort vakten på Shell Sveio for å kunne avgjøre i bortekampen mot Sturm Graz.

– Neste vakt på bensinstasjonen har jeg ikke peiling på når er. Jeg har ikke helt oversikt over noen ting nå, sier Kevin Krygård på telefon fra Østerrike.

Han hadde kanskje akkurat rukket å se kampen på TV, Kevin Krygård, men Haugesund-trener Jostein Grindhaug er nok glad for at han fikk byttet bort vakten på Shell Sveio. I VG Lives dekning ble han omtalt som «Softis-mannen» da han scoret det avgjørende målet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er jo morsomt med tanke på historien min, men jeg håper jeg blir kjent for noe annet enn å servere softis, sier Krygård.

Lagkamerat Torbjørn Kallevåg var kjapp på Twitter til å legge ut en anmodning om «gratis softis til alle» etter det historiske avansementet i Graz.

– Ja, vi må jo høre om det er mulig å få det til, sier betjenten på Shell Sveio.

Walk-over

Da Haugesund virkelig ble presset og hadde mistet det to mål store forspranget de hadde med seg fra hjemmekampen, dukket Krygård opp i feltet tjue minutter før slutt. Han banket til på en pasning fra Bruno Leite, tvang ballen i mål, sikret Haugesund det uhyre viktige bortemålet - som til slutt ble avgjørende.

Nå venter det nederlandske storlaget PSV Eindhoven, Haugesund har aldri kommet så langt som til tredje kvalifiseringsrunde før.

– Jeg regner med en walk-over for oss, spøker trener Jostein Grindhaug i kjent stil.

I stedet for å servere softis og pølse, serverte Krygård flere millioner kroner i FK Haugesunds pengesekk. Han har ennå ikke startet en kamp i Eliteserien, men på en uke har han scoret to av haugalendingenes tre mål mot den østerrikske storklubben Sturm Graz og vært den viktigste bidragsyteren til at Europa-eventyret lever videre.

– Det er helt fantastisk. Vi har mange skader og andre fravær, sett i lyset av det er dette en svært imponerende prestasjon av oss, sier Grindhaug.

Men drømmen var lenge i fare.

VG Live: Vi fulgte dramatikken - minutt for minutt

les også

Solgte pølser og softis på onsdag – torsdag ble han Haugesund-helt

Sturm-et ut

Før kvarteret var spilt, på hjemmelagets første virkelige farlighet, var uflaksen total for de tilreisende haugalendingene.

Philipp Huspek kom seg fri til høyre og slo inn, innlegget ble blokkert av en hardtarbeidende Niklas Sandberg - som ikke kunne gjøre annet enn å se at hans egen styring utmanøvrerte målvakt Helge Sandvik og seilet inn i eget mål.

Og da østerrikerne sturm-et ut av startblokkene også i andre omgang, hang Haugesund rett og slett ikke med. Ivan Ljubic kom seg fri på midtbanen og spilte ut til nevnte Huspek, som beholdt roen og overblikket, og returnerte pasningen.

Lujibic’ avslutning var utagbar for Sandvik og østerrikerne - som spilte med kun barn på tribunen grunnet en sanksjon fra UEFA - hadde blod på tann.

– Det begynte å snike seg inn en tanke om at dette kunne ryke, sier Krygård.

Men så dukket Shell Sveios beste spiller opp.

Igjen.

PS! FK Haugesund fullbyrdet dermed en perfekt uke for norsk fotball i Europa. Tirsdag gikk både Rosenborg og Molde videre fra sine tøffe kamper.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder