Cristiano Ronaldo hylles etter målrekord: – Verdens beste

Cristiano Ronaldo (34) fortsetter å sette rekorder. Etter fire scoringer mot Litauen er han tidenes mestscorende i EM-kvalifiseringen, og hylles som verdens beste fotballspiller.

Ronaldo scoret hat trick på et drøyt kvarter, og satte totalt fire mål i nettet i 5–1-seieren mot Litauen.

Etter målfesten står Ronaldo nå med utrolige 93 mål på 160 landskamper. 24 av dem har kommet i EM-kvalifiseringen, og det tar ham akkurat forbi Robbie Keanes målrekord på 23 scoringer.

Det får landslagssjef Fernando Santos til å finne frem de store ordene.

– Ronaldo er verdens beste fotballspiller. Dette er klart og utvetydig bevis på det, slo Santos fast ifølge portugisiske Record.

Kun Ali Daei fra Iran har flere mål for landslag enn 34-åringen fra Madeira. Daei scoret 109 mål på 149 kamper.

Etter kampen ble Ronaldo spurt om han bør vinne gullballen, men tok oppstyret med knusende ro.

– Som jeg alltid sier, jeg spiller ikke fotball for å tenke på de individuelle prisene. Dette er en konsekvens av at vi vant sammen. Det viktigste var å hjelpe laget, sier Ronaldo ifølge Record.

Ifølge Independent var dette åttende gang Ronaldo scoret minst tre mål i en kamp for landslaget, og den 54. gangen (!) i karrieren. Ronaldo har scoret mot 40 ulike nasjoner.

Manchester City-profil Bernardo Silva snakket varmt om lagkameraten etter seieren.

– Når du har Ronaldo er alt lettere. For meg som midtbanespillere blir det enklere fordi bevegelsene hans mot mål alltid er gode. Det er bare å se bevegelsene hans og legge ballen der, så gjør han resten, sier Silva ifølge A Bola.

MÅL-MÅL-MÅL-MÅL: Ronaldo feirer en av fire scoringer mot Litauen. Foto: Ints Kalnins / X02120

Mot Litauen scoret Ronaldo allerede etter syv minutters spill, etter at bortelaget Portugal fikk straffe. Et innlegg gikk i hånden på Markus Palionis, og fra straffemerket var Ronaldo sikker.

Så slo Litauen tilbake med en utligning, men etter pause handlet alt om Ronaldo. Etter en drøy time fyrte han av gårde et svakt skudd, og keeper Ernestas Setkus så ut til å ha full kontroll. Han stoppet ballen med hendene, men den spratt opp, landet på skulderen hans, og trillet videre inn i mål.

Kun fem minutter senere var Ronaldo sist på et innlegg, før han satte sitt fjerde for dagen kvarteret før slutt. Dermed rundet han av en målrik landslagsuke med Portugal. Han scoret også ett mål mot Serbia tidligere i forrige uke. Da vant Portugal 4–2.

– Jeg scoret ett mot Serbia, og fire i dag. Det jeg vil mest er å fortsette slik. Jeg er stolt over å representere landslaget, og nyter øyeblikket. Ikke fordi jeg scoret, men fordi laget har vist et høyt nivå, sa Juventus-spissen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder