Matthijs De Ligt i kamp med Federico Chiesa fra Fiorentina.

Ekspert om Juventus-De Ligt: − Hang ikke helt med til tider

Det nederlandske stortalentet Matthijs de Ligt (20) har fått en brutal start på Juventus-livet. Onsdag er det Champions League-start borte mot Atlético Madrid.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over to år gammel

– Sammenlignet med sist sesong er Juventus under et helt annet press i hjemlig liga. Napoli har forsterket seg defensivt, mens Antonio Contes Inter har forsterket seg overalt. I tillegg har Juventus nå Giorgio Chiellini ute med skade i flere måneder, sier Strive-kommentator Even Braastad.

– Dette baner veien for mye spilletid for Matthijs de Ligt. Det blir ingen rolig innfasing for hans del – som kanskje var planen. Han fikk en svært tøff debut mot Napoli, der han rett og slett ikke hang helt med til tider, fastslår Braastad.

les også

Denne mannen var raskest av alle i Champions League

Juventus slapp inn tre mål, men vant til slutt 4–3 over Napoli.

– Matthijs de Ligt er utvilsomt et enormt stort talent. Men det er et stort steg å gå fra midtforsvaret bak en ung og sulten gjeng i Ajax, til å fylle Chiellini-skoene bak hos Juventus. Det skortet på de offensive relasjonene mot Fiorentina i helgen, men det er det defensive hos Juventus jeg er mest usikker på på nåværende tidspunkt, sier Even Braastad, som også er halvparten av duoen bak podkasten «Støvelball».

– Champions League var jo der han for alvor slo gjennom med Ajax forrige sesong, blant annet med gode kamper mot Juventus.

Etter tre kamper i Serie A ligger faktisk ikke Juventus på topp. I 552 dager på rad, tilbake til mars 2018, var Juventus nummer én eller i det minste like mange poeng som lederen. Etter 0–0 borte mot Fiorentina er Juventus nå to poeng bak ledende Inter.

les også

Cristiano Ronaldo hylles etter målrekord: – Verdens beste

Samtidig har Juventus en ekstremt god stall nå. Så god at duoen Emre Can (eks-Liverpool) og Mario Mandžukić (eks-Bayern) ikke kom med i Champions League-troppen.

– Bredden i Juventus-troppen er formidabel nå. Can har havnet langt bak i køen etter at Adrien Rabiot og Aaron Ramsey ble hentet, samtidig som Sami Khedira skal ha overbevist Maurizio Sarri i løpet av sommeren. Mandzukic ser ut til å havne i Qatar nå i løpet av den nærmeste tiden, forteller Even Braastad.

I mars møttes Juventus og Atlético Madrid i åttendedelsfinalen i Champions League. Spanjolene vant 2–0 hjemme, men Cristiano Ronaldo snudde med hat trick til 3–2.

les også

Inter-helten Romelu Lukaku utsatt for rasisme: – For noe forbanna møkk!

– Kampene mellom Atlético og Juventus var fantastiske. Ronaldo elsker å møte sin tidligere byrival, noe han sist viste i returoppgjør i vår, fastslår Even Braastad.

Ronaldo vant turneringen med Real Madrid i 2014, 2016, 2017 og 2018.

VGs tips: Hjemmeseier

* Første gruppespillrunde, og Champions League er rett på og tilbyr denne storkampen i gruppe D: Atlético Madrid-Juventus.

* Atlético Madrid er nok lysten på revansj etter at de sist sesong vant 2–0 hjemme, men tapte 3–0 borte mot Juventus – og ble utslått.

* Tenk ellers på at Juventus-spillerne trolig trenger litt tid på overgangen fra trener Massimiliano Allegri sitt spillesystem til Maurizio Sarris noe mer idealistiske angrepsspill.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.
Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Champions League

Juventus FC

Atletico Madrid

Flere artikler

 1. Juventus-smell i gullkampen – tapte mot Udinese

 2. Braut Haaland nominert til «Golden Boy»-prisen

 3. Fransk sjokk for Ronaldo & co

 4. Klopp: Virgil van Dijk bør få Gullballen

 5. Derfor har ikke Ronaldo en eneste tatovering

Fra andre aviser

 1. Disse stjernene er nominert til gjev FIFA-kåring

  Aftenposten
 2. Store Ronaldo-spekulasjoner: – Virker som forholdet med Juve er over

  Aftenposten
 3. Syv Liverpool-spillere nominert til Gullballen

  Aftenposten
 4. Champions League-trekningen direkte: Liverpool-stjerne til topps i kåring mot Messi og Ronaldo

  Bergens Tidende
 5. Champions League-trekningen direkte: Liverpool-stjerne til topps i kåring mot Messi og Ronaldo

  Aftenposten
 6. Her er Tjærnås’ rangering av Champions League-lagene

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no