Lånesoldat fra United reddet Liverpool

(Sheffield United-Liverpool 0–1) Dean Henderson (22) drømmer om å bli førstekeeper i Manchester United. Men lørdag reddet han ligaleder Liverpool med en megatabbe.

Henderson er på lån fra Manchester United til Sheffield United. I sitt første møte med Liverpool hadde han muligheten til å bli helt, men en fatal miss etter 70 minutters spill gjorde kampen til en vond opplevelse.

Georginio Wijnaldum skjøt. Nesten rett på keeper. Men Henderson rotet ballen mellom beina sine og i nettet. Det ble kampens eneste scoring.

Wijnaldum står nå med til samme 22 Premier League-mål for Liverpool og Newcastle. Målet var Liverpools første skudd på mål i hele matchen.

les også

Liverpool FC fikk nei til «patent» på «Liverpool»

– Det var ikke vår beste kamp, men vi vant. For noen år siden hadde vi ikke vært i stand til å vinne en slik kamp, sa Wijnaldum til BT Sport etterpå.

– Dette kan være tre virkelig viktige tre poeng.

– En gedigen tabbe avgjorde denne kampen, fastslo TV 2-ekspert Mina Finstad Berg i studio.

– Henderson sa på forhånd at han som Manchester United-mann gledet seg til å møte Liverpool, men da kan han ikke gjøre slike tabber.

les også

Tallene som avslører Tottenham

Dermed tok Liverpool sin 16. strake Premier League-seier. Jürgen Klopps menn har tapt bare én av sine siste 45 ligakamper - og det nederlaget kom mot Manchester City sist sesong. Nå er de i en solid ledelse på tabellen.

Liverpool er bare det andre laget i Premier League-æraen som vinner sine syv åpningskamper i sesongen. Chelsea vant sine ni første i 2005/06.

Sadio Mané hadde to store sjanser til å score i 1. omgang. Det første etter en nydelig pasning fra Virgil van Dijk, det andre etter at Mohamed Salah og Roberto Firmino hadde gjort halve jobben - men Manè skjøt i stolpen.

Liverpool hadde ikke eneste avslutning innenfor rammen de første 45 minuttene. Sheffield United forsvarte seg bra.

les også

Avis: Liverpool kan bli kastet ut av ligacupen

Det gjorde de i og for seg også i 2. omgang, men keeperens tabbe gjorde at Sheffield United måtte angripe for utligning. Det ga selvfølgelig større åpninger, men Liverpool ble stående med sin ene scoring.

Trent Alexander-Arnold hadde dagen da han ikke var venn med ballen. Det var i det hele tatt mange tekniske feil hos Liverpool-spillerne denne lørdagen. Men typisk for et topplag så fikk de scoringen som var nok til å vinne.

Liverpool ble snytt for en straffe da Sadio Mané gikk i bakken tidlig i 2. omgang. VAR sjekket ikke hendelsen.

les også

Dette skiller Liverpool fra andre superlag

– Reprisen viste at det var klar straffe, fastslo Simen Stamsø Møller i TV 2-studio.

Virgil van Dijk var en av de få som holdt sitt normale nivå. Midtstopperen ryddet opp i stor stil også lørdag. For første gang denne ligasesongen scoret ikke Mané, Salah eller Firmino for Liverpool.

Ifølge BBC har Liverpool nå vunnet Premier League-kamper på 56 ulike arenaer. Manchester United og Tottenham står på 52.

– Vi var ikke opp mot vårt beste, og vi er glad for at vi holdt målet rent, sa Andy Robertson ifølge Premier Leagues hjemmeside.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder