KRITISK: Martin Ødegaard reagerer på Ada Hegerbergs uttalelser om kvinnelandslaget. Foto: NTB scanpix

Ødegaard ut mot Hegerberg: – Skrekkelig

Martin Ødegaard (20) reagerer kraftig på at Ada Hegerberg (23) har kritisert det norske kvinnelandslaget kort tid før VM i Frankrike.

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet. De fortjener bedre, skriver Ødegaard i et innlegg på Instagram onsdag kveld.

– At du nå velger å gjøre et slikt intervju, er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig. Valget om å ikke spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå, følger Ødegaard opp.

VG får bekreftet av landslagslagets pressesjef, Svein Graff, at det er Ødegaard som har skrevet innlegget.

– Det er Martin som har publisert teksten på Instagram. Han ønsker ikke å kommentere meldingen utover det han har postet, forteller Graff til VG.

– Rådførte han seg med deg i forkant, eller kom dette som en overraskelse?

– Martin orienterte meg om at han publiserte teksten på Instagram, skriver Graff i en SMS.

les også

Ada Hegerberg: – Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget

Dette reagerer Ødegaard på

Hegerberg ga seg på det norske landslaget 30. august 2017. Siden den gang har Lyon-spissen uttalt seg flere ganger om grunnen til at hun ikke lenger ønsker å representere Norge.

Onsdag vakte det imidlertid oppsikt da Hegerberg igjen kritiserte Norges Fotballforbund og apparatet rundt kvinnelandslaget.

I et stort intervju med Josimar sa hun blant annet dette:

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha. Hvis du vil komme deg noe sted i livet, må du ta noen valg. Med en gang tanken kom inn i hodet mitt: Jeg tror jeg må slutte på landslaget ... Da bare rant alt av. Puuuuuh. Jeg begynte å sove godt igjen, sa Hegerberg til Josimar i samarbeid med Morgenbladet, før hun fulgte opp:

– Vi har ikke hatt gode nok ledere. De har ikke kompetansen, og vet ikke hvordan man skal dra en hel gruppe på dette nivået med seg. Da blir det veldig farlig for gruppen som helhet.

Morgenbladet-journalist Marius Lien, som har gjennomført intervjuet, opplyser til VG at intervjuet med Hegerberg ble gjort i februar og at det var enighet om at artikkelen skulle publiseres i forkant av VM.

Det norske kvinnelandslaget VM-åpner mot Nigeria lørdag klokken 21.00. Mesterskapet spilles i Frankrike – og Hegerberg skal jobbe som ekspert for fransk TV.

Hegerberg har ikke besvart VGs henvendelser onsdag kveld.

Reagerer sterkt

Uttalelsene til Hegerberg irriterer åpenbart Ødegaard så mye at han valgte å publisere en åpen melding til henne på sin egen Instagram-konto, hvor han har over to millioner følgere.

Ødegaard befinner seg for tiden i Oslo, hvor han forbereder seg til herrelandslagets EM-kvalifiseringskamper mot Romania fredag og Færøyene mandag.

Lagkamerat Håvard Nordtveit delte onsdag kveld Ødegaards innlegg med sine følgere.

– Ytringsfrihet i Norge

Per Joar Hansen, trenerassistenten til landslagssjef Lars Lagerbäck, sier til VG at Martin Ødegaard er i sin fulle rett til å ytre seg.

– Rent spontant tenker jeg at det er ytringsfrihet i Norge, og da har han som alle andre lov til å uttale seg på de åpne kanalene som finnes, sier Per Joar Hansen.

– Men er det smart?

– Det vil jeg ikke kommentere, men han som privatperson har lov til å ytre seg på lik linje med alle andre. Men det er en sak han må stå for. Det er etter mitt syn bra at unge mennesker har sine egne meninger om ting, svarer Hansen.

– Blir det masse støy for to norske landslag som skal ut i henholdsvis EM-kvalifisering og VM-sluttspill om noen dager?

– Jeg må bare svare for herrelandslaget. Her er det veldig god stemning. Vi har hatt gode treninger, gode forberedelser og gleder oss til kampene mot Romania og Færøyene, sier Per Joar Hansen.

NFFs generalsekretær, Pål Bjerketvedt, skriver i en SMS til VG at han er opptatt på FIFA-kongress i Paris, og ikke har noen kommentar. Men at det er Martin (Ødegaard) selv som er adressaten for eventuelle spørsmål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder