Slik svarer Martin Ødegaard på kritikken

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge – Romania 2–2) Martin Ødegaard (20) mener han hadde grunnlag for å kritisere Ada Hegeberg (23).

20-åringen var Norges beste og scoret det ene målet i 2–2-nedturen mot Romania. Etter kampen spurte VG om han kunne utdype Instagram-innlegget hvor han refset Hegerberg.

– Jeg reagerer på timing og tidspunkt for å komme med disse synspunktene når det er en sak som har foregått i lang tid. Å komme med det rett før jentene skal spille mesterskap, synes jeg var dårlig timing, sier Ødegaard til VG.

Se hans første landslagsmål her:

Det var onsdag Hegerbergs intervju med Josimar, i samarbeid med Morgenbladet, ble kjent. Superstjernen har vært utenfor landslag siden EM 2017.

I artikkelen, som kom ut tre dager før kvinnelagets åpningskamp i VM, kom Hegerberg med kraftig kritikk av NFF og fortalte hvor ille hun hadde det på landslag - fra U15-laget til A-laget.

Ødegaard la senere onsdag ut en Instagram-melding hvor han gikk ut mot Hegerbergs tidspunkt for kommentarene.

Deretter sa Josimar-redaktør Håvard Melnæs at Ødegaard uttalte seg på sviktende grunnlag.

les også

Ødegaards Hegerberg-melding får kritikk: – Uklokt og lite gjennomtenkt

Melnæs mente det ikke var nok å lese enkelte Hegerberg-sitater gjengitt i andre medier, uten å lese den fullstendige artikkelen i Josimar/Morgenbladet.

– Jeg føler ikke man trenger å sette seg så godt inn i saken for å skjønne at timingen er dårlig. Det har jeg fått mye støtte for også. Den saken er viktig, men å komme med det nå synes jeg var feil, sier Ødegaard.

Ødegaard fikk kun svare på tre spørsmål fra VG, Aftenposten og Dagbladet før pressesjef Svein Graff geleidet han unna.

les også

Det store sammenbruddet, del II

Ada Hegerberg har ikke besvart VGs henvendelser siden Josimar-utgaven kom ut. Moren Gerd Stolsmo sa torsdag til VG at intervjuet ble gjort i februar, men at Ada Hegerberg ikke hadde noe med publiseringstidspunktet å gjøre.

Marius Lien, som gjorde intervjuet, er klar på at det ikke var tvil om at saken ville komme ut før VM.

VGs studio var skuffet etter at seieren røyk:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder