PREMIER LEAGUE-KLAR: Sander Berge poserer med sitt nye trøyenummer sammen med Sheffield United-sjef Chris Wilder. Foto: Simon Bellis / CSM via ZUMA Wire

Sheffield United-ekspert om Sander Berge: – Sånt skjer bare ikke her

SHEFFIELD (VG) Kjøpet av Sander Berge (21) omtales som den største overgangen på 40 år for Premier League-sjarmørene Sheffield United.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Laget var spådd en vanskelig sesong etter opprykket til Premier League i fjor sommer, men ypper seg nå i stedet mot de aller beste. De ligger på åttendeplass, tre poeng foran Arsenal, ett bak Manchester United og Tottenham.

Det var med andre ord lite å si på stemningen rundt klubben fra før. Men begeistringen nådde nye høyder da det torsdag ble klart at Sheffield United har signert Berge i det som er deres dyreste overgang noensinne.

Ifølge VGs opplysninger koster den norske landslagsspilleren rundt 250 millioner kroner. Det gjør ham også til tidenes dyreste norske fotballspiller.

Se intervju med 21-åringen etter overgangen:

les også

Titalls millioner inn for Vålerenga ved Sander Berge-salg

En liten titt bakover i tid er med på å forklare hvorfor det er så stort for Sheffield United. Det er nemlig bare tre år siden klubben spilte på tredje nivå i det engelske ligasystemet.

– For å si det sånn: Hadde du fortalt meg dette i fjor, hadde jeg bedt deg om å finne deg et mørkt rom og legge deg litt nedpå, oppsummerer den rutinerte The Athletic-reporteren Richard Sutcliffe, som har dekket Sheffield United i flere tiår.

DEKKER BERGES NYE KLUBB: Richard Sutcliffe møtte VG på Sheffield Uniteds treningsanlegg. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

– Han er en glamourspiller

Troppen består i stor grad av spillere som var med på opprykket fra Championship forrige sesong. Det finnes noen unntak: Oliver McBurnie, klubbens dyreste kjøp før Berge, kom fra Swansea i sommer. Lys Mousset kom fra Bournemouth for 10 millioner pund.

Men dette er ikke en klubb i samme galakse som de kjøpeglade Premier League-gigantene, noe det beskjedne og sjarmerende treningsanlegget utenfor byen vitner om.

– Dette er ikke en klubb som signerer en spiller som spilte i Champions League for noen uker siden. Sånt skjer bare ikke her. Vi snakker om en gutt som imponerte Liverpool, og som har blitt koblet til Arsenal. Dette endrer alt. Dette er ikke en glamourklubb, men han er en glamourspiller, sier Sutcliffe.

Unggutten imponerte i Champions League-møtet med Napoli:

les også

Klopp bekrefter Berge-interessen: – Veldig god

Sheffield United signerte den argentinske stjernen Alejandro Sabella i 1978, etter at de fant ut at Diego Maradona ble for dyr, men det er Sutcliffe for ung til å huske.

– Jeg kan ikke huske at Sheffield United noensinne har gjort en så stor signering som har skapt så stor begeistring i og rundt klubben på de siste 40 årene, sier han.

– Hvis klubben signerer et kjent navn, er det som regel en spiller som er over toppen. Men denne spilleren er på vei mot en stjernekarriere. Han har alt, sier Sutcliffe, som har brukt uken på å fordype seg i videoklipp av Berge.

Tror på indreløper-rolle

Berge kommer inn i et lag som har midtbanen som en av sine store styrker. Så langt denne sesongen har Oliver Norwood briljert som midtbaneanker i 3–5–2-formasjonen til manager Chris Wilder, mens John Fleck og John Lundstram har vært indreløpere på hver sin side.

Sutcliffe tror Berge, som har spilt både anker og indreløper tidligere, kan komme til å ta Lundstrams plass på høyre side av Sheffield Uniteds midtbanetrio.

les også

Liverpool-stjerne ble tatt på sengen av Sander Berge: – Jeg undervurderte ham

I en slik rolle vil Berge få stor frihet til å bruke sine offensive og fysiske kvaliteter til å skape trøbbel for motstandernes forsvar, samtidig som han vil være en viktig defensiv brikke gjennom sin løpskraft og styrke.

– Berge kommer til å føre til at de andre han konkurrerer mot, vil heve nivået sitt. Jeg tror det kan ta laget til nye høyder, sier Sutcliffe.

Nå gjenstår det å se om Berge er en del av kamptroppen allerede til lørdagens bortekamp mot Crystal Palace i Premier League.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City22007256
2Everton22006246
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace22004136
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Wilders ville Sheffield-statistikk – lå sist i League One for tre år siden

  For tre år siden lå Chris Wilders (51) Sheffield United-lag sist på tabellen på nivå tre.
  Pluss content

Mer om

 1. Sander Berge
 2. Premier League
 3. Sheffield United FC

Flere artikler

 1. Berge får kjeft i podkast: – Kan ikke se hva han tilfører laget

 2. Utrolig tabbe da Sander Berge seiret i debuten

 3. Berge-klubbens trekk vekker oppsikt: – Aldri opplevd det

 4. Berge fikk PL-sjokk

 5. Sander Berge solgt til Sheffield United for rundt 250 millioner

Fra andre aviser

 1. Berge debuterte da Sheffield United vant igjen

  Aftenposten
 2. Den historiske klubben hadde en ydmykende tilværelse. Nå nærmer de seg Champions League.

  Aftenposten
 3. Berge-tabbe i hjemmedebuten – erstatteren reddet dagen for Sheffield United

  Aftenposten
 4. Den historiske klubben hadde en ydmykende tilværelse. Nå nærmer de seg Champions League.

  Fædrelandsvennen
 5. Flere medier: Sander Berge på vei til Premier League

  Aftenposten
 6. Berge-tabbe i hjemmedebuten – erstatteren reddet dagen for Sheffield United

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no