Hva er dette?

STØTTE: Klopp forsvarer Solskjær. Her gir han nordmannen en klem etter seriekampen mellom Manchester United og Liverpool Foto: Darren Staples / Sportimage/PA Images

Klopp forsvarer Manchester United i Haaland-sagaen

Liverpool-trener Jürgen Klopp tar Manchester United i forsvar og mener det var umulig for klubben å signere Erling Braut Haaland.

 • Jonathan Simchai Hansen
 • Rolf Brown

Her er søndagens oddstips!

Før jul var Haaland en av de heteste spillerne på overgangsmarkedet, og flere av verdens største klubben var interessert i å hente nordmannen. Til slutt endte han opp i Borussia Dortmund, til tross for at Manchester United og Ole Gunnar Solskjær gjorde sitt for å overtale Haaland til å komme til England.

– Ingen andre hadde en mulighet. Jeg er ganske sikker på det, uansett hva de sier, mener Liverpool-treneren ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Haaland har blitt en kjempehit i Dortmund, mens Ole Gunnar Solskjær endte opp med å signere Odion Ighalo, for å ha flere alternativer på spissplass.

Onsdag har du mulighet til å vinne ca. 71 millioner norske kroner i Vikinglotto! Klikk her for å spille!

les også

Sportsmagasin: Slik vant Borussia Dortmund kampen om Braut Haaland

Manchester United har fått kritikk for å la Haaland ende opp i Tyskland, men Klopp mener kritikken er urettferdig.

– Alle skylder på Manchester United for å ikke hente ham, men vi (Liverpool) hadde ikke klart å hente kan. Vi kunne ikke gjort det. Så enkelt er det, sier Klopp.

Se hva Solskjær hadde å si om Haaland etter at han scoret to mot PSG:

Klopp forklarer at Dortmund var det eneste stedet som passet til hva Haaland ønsket.

– Han ønsket en toppklubb, så fort som mulig, med en åpen plass.. Borussia Dortmund, forteller Klopp om Haaland. Liverpool-sjefen var Dortmund-trener fra 2008 til 2015.

I etterkant av overgangen har flere omtalt hvordan Borussia Dortmund skal ha gått frem for å sikre seg Haalands signatur

– Det er timing. Dere vet hvor mye jeg elsker og respekterer folkene i Dortmund, men det er ikke sånn at de kom med en perfekt henvendelse, og gjorde ditt eller datt. Det var mer at de var der, hadde plass, spissplassen. «Du er 19, vil spille Champions League, i toppen av Bundesliga, så gå for det», beskriver Klopp.

Nesten samtidig som Dortmund signerte Haaland fra Red Bull Salzburg, sikret Liverpool seg et annet talent fra samme klubb, Takumi Minamino.

Men der Haaland har fått en drømmestart i Dortmund, med 12 mål på åtte kamper, har Minamino kun fått fire kamper for Liverpool.

– Forskjellen kunne ikke vært større. Haaland gjorde et perfekt valg med Dortmund, og Minamino gjorde et perfekt valg. Men han er i en helt annen situasjon. Det er helt normalt. Vi har ingen problemer, det er ingen steder for han å starte nå, men vi trenger noen ganger variasjon, sier Klopp om Minamino, som ikke fikk plass i troppen til Liverpool mot Norwich.

VGs tips: Uavgjort til 3,95 i odds.

Manchester United-spillerne får kjørt seg ettersom dette er den tredje kampen på under en uke. Det kan få konsekvenser for dagens lagguttak. Gledelig er det at Scott McTominay (mb) nærmer seg spill, og her kan innlånte Odion Ighalo (a) gjøre sin hjemmedebut.

Watford-fremgangen under deres relativt ferske sjef Nigel Pearson har bremset opp noe. 0-2–2 viser fasiten på fire siste ligakamper. Slik befinner gjestene seg fortsatt i nedrykksjiktet. Men tenk på at laget ikke har spilt en obligatorisk kamp siden 8. februar, og bør kunne stille uthvilt og motivert her.

Manchester-klubben har det beste laget , men vi mener å se en tendens til at laget sliter litt i hjemmekamper mot motstand de burde slå.

Vårt spillforslag er uavgjort til 3,95 i odds, spillestopp er kl. 14.55 og TV2 Sport Premium sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Manchester United
 3. Jürgen Klopp
 4. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Solskjær om Haaland: – Dortmund har signert en fantastisk gutt

 2. Agenten til VG: Ighalo nær Manchester United-forlengelse

 3. Solskjær med ballkritikk etter uavgjort i Belgia

 4. Solskjær om spillerkjøp: – Kan ikke gi agenter kontrollen

 5. Solskjær med Rooney-spøk: – Leste ikke manus

 6. Sportsmagasin: Slik vant Borussia Dortmund kampen om Braut Haaland

Fra andre aviser

 1. Tidligere Premier League-profiler refser Solskjærs valg

  Aftenposten
 2. Solskjær gjorde Haaland-unntak på pressekonferanse

  Aftenposten
 3. I januar hentet Solskjær ham som nødløsning. Nå er ny avtale i boks for den tidligere Lyn-spissen.

  Aftenposten
 4. Bekreftet: Manchester United låner tidligere eliteseriespiss

  Aftenposten
 5. Solskjær gjorde Haaland-unntak på pressekonferanse

  Fædrelandsvennen
 6. Haaland fnyser av skriverier: – Alle de nærmeste vet at jeg ikke er sånn

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder