TIDLIG SUKSESS: Bruno Fernandes (t.h.) har på kort tid blitt en nøkkelspiller for Ole Gunnar Solskjær. Foto: PAUL ELLIS / AFP

Slik har Solskjærs storkjøp tatt United med storm

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) sammenligner storkjøpet Bruno Fernandes (25) med to tidligere Manchester United-stjerner.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Nordmannen er glad i å sammenligne nåværende spillere med sine gamle lagkamerater fra spillerkarrieren i Manchester United. Og når det er snakk om den nye Old Trafford-favoritten fra Portugal, nøyer han seg ikke med én sammenligning.

– Han er en blanding av Paul Scholes og Juan Sebastián Verón. Han har temperamentet til Veron og mange av kvalitetene til Scholes, sier Solskjær.

les også

Solskjær sint på spillerne: – Var totalt kaos

Det første spørsmålet han ble stilt på pressekonferansen etter 3–0-seieren over Watford, der Fernandes var involvert i alle tre scoringene, var om han har vist seg å være et røverkjøp til 550 millioner kroner (opp mot 800 millioner avhengig av bonuser).

– I dagens marked mener jeg at vi fikk en god deal, svarer Solskjær og fortsetter:

– Han har kommet inn og gjort det veldig bra. Han har gitt alle en «boost». Vi har fått inn mer enn bare en spiller, se på supporterne, de er vant til spillere med den personligheten, mentaliteten og kvaliteten, så han har vært et stort pluss.

Forventningene til Fernandes var ikke små. Han ble koblet til klubben i månedsvis før overgangen til slutt gikk i orden i slutten av januar, og kom til en klubb blottet for kreative midtbanespillere som kunne utgjøre en forskjell i angrep.

Men presset har ikke sett ut til å påvirke portugiseren. Han har blitt kåret til Manchester Uniteds beste spiller i sine tre første Premier League-kamper, og levert ett mål og to målgivende pasninger. Hadde det ikke vært for at Anthony Martial trengte to forsøk på å score mot Watford, ville han hatt enda en assist.

– Han har kommet inn fra dag én og hatt innflytelse i gruppen. Han krevde ballen fra første treningsøkt. Noen spillere trenger litt tid på å varme seg opp, men han følte seg selvsikker umiddelbart, sier Solskjær.

les også

Solskjær med ballkritikk

Han beskriver 25-åringen som «en stor og viktig brikke» i det han prøver å sette sammen i klubben. Det var fra før tydelig at Fernandes’ kvaliteter på banen kom til å styrke United, men nykommeren har tatt mange på sengen med andre egenskaper.

– Da han satt på benken mot Club Brugge, gikk han rundt, snakket med spillerne som startet, hjalp dem og ga dem innspill. Han er en driver, en leder og en vinner. Han tar ikke 99 prosent som godt nok, og han har imponert meg, sier Solskjær.

– Det er noe du ikke kan vite før du har ham i gruppen. Han har vært topp klasse, fullfører han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Bruno Fernandes

Flere artikler

 1. Legende: «Uniteds DNA» er tilbake med Solskjær

 2. Solskjær: – Ingen av spillerne mine er filmere

 3. United-direktør med Solskjær-støtte

 4. Hylles etter CL-plassen: – Et enormt øyeblikk for Solskjær

 5. Solskjærs shopping imponerer: – Første gang det føles sånn

Fra andre aviser

 1. Allerede lørdag kan Solskjær vise frem sin nye stjernespiller. Men hvem er han egentlig?

  Aftenposten
 2. Solskjær hyller Manchester Uniteds storkjøp

  Aftenposten
 3. Hevder Solskjær nærmer seg storkjøp

  Aftenposten
 4. Solskjær: – Jeg hadde ikke forventet så mye mer

  Aftenposten
 5. Praktscoring fra Solskjærs utskjelte stjerne. Nå nærmer United seg Champions League.

  Aftenposten
 6. Fantasy-tips: Solskjærs nye stjerne kan være et lurt valg, men én ting gjør at man bør passe seg

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder