MØRK DAG: Her fortviler Blackburn-fans etter at nedrykket var et faktum. Foto: Justin Setterfield Getty Images

Championship-dramaet: Blackburn rykket ned – Newcastle tok gull

Den siste runden av årets Championship ble av det dramatiske slaget - både i toppen og i bunnen av tabellen.

Artikkelen er over to år gammel

– Dette var en varslet katastrofe, og det er helt grusomt i en så stor og tradisjonsrik klubb.

Det sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre om faktum at Blackburn Rovers rykker ned fra Championship til League One.

Til tross for 3–1 seier borte mot Brentford søndag, var det ikke nok til å redde plassen. Blackburn var avhengig av hjelp fra andre lag, men resultatene gikk ikke deres vei. Blackburn rykker ned på dårligere målforskjell.

Husker du? Martin Samuelsen til Blackburn

Etter fem år i Championship er det dermed nivå tre som venter Blackburn Rovers, for første gang siden 1980. De tar turen ned sammen med Rotherham og Wigan.

– Blytungt

BESKRIVENDE: Dette bildet av en fortvilende Blackburn Rovers-supporter oppsummerer sesongen til den League One-klare klubben. Foto: Scott Heavey AP

Blackburn blir den første klubben som har vunnet Premier League til å spille på nivå tre i det engelske ligasystemet. I 1994/95-sesongen vant de ligagull. Mye har endret seg siden da – og spesielt siden 2010, da indiske Venky's Group tok over klubben.

– Eierne virker uinteressert i det som foregår. Klubbledelsen sliter med å få kontakt med eierne, og det skal visstnok være flere år siden de sist var på kamp, sier Myhre, før han legger til:

– Det må føles blytungt for Blackburn i dag. De gjør det de kan, vinner kampen sin, De føler de gjør det de kan, men så går andre resultater imot. I dag føler jeg med Blackburn-fansen.

Les også: King føler han ble brukt feil i Blackburn

Premier Leagues mestscorende spiller gjennom tidene, Alan Shearer, spilte 138 kamper og scoret 112 mål for Blackburn, og var en viktig del til at Blackburn tok gullet i 1994/95-sesongen. Han har uttrykt sympati for sin tidligere klubb på Twitter.

Mesterdrama

Det var ikke bare i bunnen av tabellen det var dramatikk – det var det også i toppen. Både Brighton og Newcastle var Premier League-klare i god tid før den 46. og siste runden i Championship, men det var fortsatt kamp om hvem som skulle bli sermestere. Det ble Newcastle – men ikke uten dramatikk.

Tidligere: Forren klar for Brighton

For da klokken viste 88 minutter på Villa Park var det Brighton, uten Vegard Forren i troppen, som lå an til å bli mester. Glenn Murray sendte Brighton i ledelsen etter 64 minutter, og Aston Villa hadde minuttet før blitt redusert til ti mann. Men etter 89 minutter skjedde det som ikke skulle skje. Aston Villa utlignet gjennom Jack Grealish.

Samtidig gjorde Newcastle jobben hjemme mot Barnsley, og vant 3–0 etter scoringer av Ayoze Perez, Chancel Mbemba og Dwight Gayle. The Magpies snek seg dermed foran Brighton på tabellen, og endte på 94 poeng. Brighton avsluttet med 93 bokførte poeng.

Fikk du med deg? Vegard Forren får opprykksbonus uansett

– De fleste ville ha tippet Newcastle som seriemestere før sesongen. Det er litt «sånn det skal være» at de blir seriemestere og at de rykker opp igjen. Jeg tror Brighton er veldig fornøyde uansett, tror ikke faktum at de ikke blir seriemester legger noen demper på gleden deres, sier Myhre.

SERIEMESTER: Her kroner Newcastle United en strålende sesong med å løfte Championship-trofeet på sesongens siste dag. Foto: Lee Smith Reuters

Hvem slår følge?

Det er ikke bare Newcastle og Brighton som skal til Premier League, ett lag til skal slå følge. Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield og Stefan Johansens Fulham skal nå kjempe om den siste Premier League-billetten.

Les også: Johansen fra ydmykelse til England-suksess

Stefan Johansen har hatt en strålende sesong for Fulham, og den norske landslagskapteinen har blitt nominert til månedens spiller i Championship.

I slutten av mai faller avgjørelsen om hvem som får spille på Englands øverste nivå neste sesong. Playoff-finalen spilles 29. mai.

Norges landslagskaptein: – En stor ære

– Det blir veldig gøy, og jeg håper på Fulham til finalen i hvert fall, for det er gøy med Stefan Johansen. Jeg sier dette litt med hjertet, men jeg håper litt på Fulham mot Sheffield Wednesday, som også er en gammel storklubb, i en finale på Wembley, forteller Myhre.

I playoff-semifinalene møtes Reading og Fulham, mens Sheffield Wednesday møter Huddersfield.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder