Rashford matchvinner – skrekkbilder da Zlatan ble skadet

(Manchester United–Anderlecht 2-1, 3–2 sammenlagt) Zlatan Ibrahimovic (35) var nesten usynlig i 70 minutter. Så misbrukte svensken en enorm mulighet, før han ble tilsynelatende alvorlig skadet før ekstraomgangene der Marcus Rashford (19) avgjorde.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Alt man kan gjøre er å fortsette å forsøke å skape sjanser. Det var det vi gjorde, og vi presset dem bakover. Vi fikk et mål til slutt, oppsummerte mathcvinner Rashford til BT Sport etter kampen.

Og hjemmefansen kunne juble til slutt, men det er knyttet bekymring til at to sentrale spillere måtte ut med skader. Først midstopper Marcos Rojo i første omgang, og så Zlatan da det var spilt drøyt 90 minutter.

– Jeg tror ikke det er noen lette skader, men jeg foretrekker å vente til alle undersøkelsene er gjort før jeg uttaler meg. Jeg kan ikke si noe før det, for jeg er manager og ikke doktor. Men nyhetene er ganske negative, ser det ut til, sa Manchester United-manager Jose Mourinho til BT Sport etter kampen.

På overtid landet Zlatan forkjært etter en duell med tidligere Tromsø-spiller Kara Mbodji. Vinkelen på høyrebenet til den svenske superstjernen idet han landet kan tyde på at skaden er alvorlig. Zlatan hadde store smerter mens han holdt seg til kneet.

VG Live: Referat fra kampen på Old Trafford

Han forlot banen oppreist, men med tydelige smerter. Anthony Martial ble satt inn for svensken.

Europa League-kvartfinalen ble tett, spennende og dramatisk. Det måtte ekstraomganger til for å avgjøre hvem som kom seg til semifinalen.

Marouane Fellaini var nær scoring tidlig i første ekstraomgang, men headet over. Og så fikk Paul Pogba en «scoring» annullert – trolig for frispark imot franskmannen.

Bare to minutter ut i andre ekstraomgang kom 2–1-scoringen. Fellaini headet ned til Rashford inne i feltet, og unggutten lurte bort fra Kara før han satte ballen forbi Anderlecht-keeper Ruben.

Rashford har nå scoret tre mål på sine fire siste kamper, og tenåringen er virkelig i siget.

– Man snakker om kvalitetene hans som er fantastiske, men mentalt er han eksellent. Han hadde ikke scoret siden september (bortsett fra i FA-cup, red.anm.) Enkelte spillere forstår ikke hva jeg ønsker, men Marcus stoler jeg på. Det spiller ingen rolle om han ikke scorer – han har fantastisk innsats og holdning, roste Mourinho.

Frank Acheampong var nær utligning da han headet fra fem meter – Sergio Romero reddet. Hadde det belgiske laget scoret der, ville de gått videre på bortemål.

Men Manchester United holdt unna i sluttminuttene, og José Mourinho kunne juble for semifinaleplass. En seier i Europa League kan bli den «letteste» veien til Champions League-spill for storklubben neste sesong.

Så spørs det om det skjer med eller uten Zlatan.

STYGG SMELL: Zlatan Ibrahimovic ligger nede med enorme smerter. Foto: Oli Scarff AFP

Presset i 2. omgang

Rashford kunne blitt matchvinner tidligere. Han hadde en gigantsjanse da kampuret hadde passert 68 minutter. Med enorm fart fosset han igjennom og rundet keeper, men vinkelen ble for spiss til at han fikk avsluttet på mål.

Les også: Neville etterlyser ny Zlatan-rolle

Et par minutter senere misbrukte Zlatan en scoringsmulighet. Han fikk avslutte fra fem meter, men keeper reddet med en fin benparade.

Kort tid etterpå gikk Zlatan ned i en duell inne i feltet, men fikk ikke straffespark – til store protester fra hjemmefansen og manager José Mourinho.

Så skjøt en presset Pogba over fra fem meter etter en corner. Manchester United nærmet seg scoring, men da Zlatan ble spilt lekkert frem av Michael Carrick skjøt han utenfor fra god posisjon.

SCORET DET FØRSTE: Henrikh Mkhitaryan sørger for ledelse til Manchester United etter ti minutter. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Tidlig ledelse

Henrikh Mkhitaryan sørget for 1–0 etter ti minutter da han på lekkert vis avsluttet et fint United-angrep der Paul Pogba og Marcus Rashford gjorde forarbeidet. Armeneren skjøt fra 18 meters hold, og ballen suste inn.

To minutter senere var Pogba nær 2–0 med en heading som keeper slo over, og på den påfølgende corneren måtte Anderlecht-keeper Ruben dra frem en ny manøver fra øverste hylle for å hindre scoring på en avslutning fra Jesse Lingard.

Slik prøver Los Angeles å lokke Zlatan til Major League

Men Anderlecht kommer mer med i kampen, og var nær utligning da Frank Acheampong slet seg fri inne i feltet før vikarkeeper Sergio Romero reddet.

Etter et par halvsjanser satt utligningen. Sofiane Hanni kranglet ballen i mål etter at Youri Tielemans hadde dundret den i tverrliggeren noen sekunder tidligere og United-forsvaret slet voldsomt med å klarere.

Dermed hadde Manchester United gitt fra seg en 1-0-ledelse akkurat som i det første møtet, men i ekstraomgangene ble Rashford den store helten.

Kritiserte Zlatan

Etter 1-1-kampen i Belgia forrige uke var manager Mourinho lite fornøyd med Manchester Uniteds offensive spillere. Zlatan var blant dem som fikk hard kritikk:

– Hvis jeg var en Manchester United-forsvarer ville jeg vært veldig misfornøyd med angrepsspillerne. De var nødt til å avgjøre kampen, men det gjorde de ikke, sa Mourinho ifølge The Guardian.

Les også: Zlatan refses etter United-nedtur

– Marcus Rashford, Jesse Lingard, Zlatan Ibrahimovic og Anthony Martial. Ingen av dem gjorde nok, la han til.

Og i den påfølgende ligakampen mot Chelsea var Zlatan plassert på benken. Nå spørs det om skaden fører til at han ikke er med i troppen til ligakampen mot Burnley førstkommende søndag.

PS! Genk, med Sander Berge fra start, måtte nøye seg med 1–1 hjemme mot Celta Vigo og er slått ut med 2–3 sammenlagt. Ajax lå under 3–0 borte mot Schalke 04, men reduserte to ganger i ekstraomgangene, og vant 4–3 sammenlagt. Lyon vant borte mot Besiktas etter straffesparkkonkurranse.

Europa League, kvartfinaler, 2. kamp:

Genk – Celta 1-1 (0-0), sammenlagt 3-4

Mål: 0-1 Pione Sisto (63), 1-1 Leandro Trossard (67).

20.000 tilskuere.

Sander Berge spilte hele kampen for Genk.

Manchester United – Anderlecht 2-1 (1-1) eeo., sammenlagt 3-2

Mål: 1-0 Henrikh Mkhitaryan (10), 1-1 Sofiane Hanni (32), 2-1 Marcus Rashford (107).

71.496 tilskuere.

Schalke – Ajax 3-2 (0-0) eeo., sammenlagt 3-4

Mål: 1-0 Leon Goretzka (53), 2-0 Guido Burgstaller (56), 3-0 Daniel Caligiuri (101), 3-1 Nick Viergever (111), 3-2 Amin Younes (120).

53.701 tilskuere.

Rødt kort: Joël Veltman (80, to gule), Ajax.

Besiktas - Lyon 2-1 (1-1) eeo., sammenlagt 3-3, 6-7 på straffer

Mål: 1-0 Anderson Talisca (27), 1-1 Alexandre Lacazette (34), 2-1 Talisca (78).

41.903 tilskuere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder