FIKK JOBBEN: Erik Hamrén fikk etterhvert drømmejobben som svensk landslagssjef. Foto: Scanpix

Hamrén på første spillermøte: - Jeg vil se «attityd»

(VG Nett) Erik Hamréns første budskap til sine svenske landslagspillere er neppe overraskende for de som har fulgt norsk eliteserie denne sesongen.

  • Klaus Eriksen

Artikkelen er over ti år gammel

Rosenborg-treneren skal i tiden som kommer kombinere klubbjobben med å være svensk landslagssjef, og i går samlet han de svenske landslagsspillerne for første gang. På spillermøtet på hotellet Premier Suites i byen Milano Marittima var budskapet krystallklart fra første ord.

- Jeg vil se «attityd», utstråling og jeg vil se at vi gjør alt for et godt resultat, sier han ifølge svenske Aftonbladet.

Flere nyheter fra VG Nett-sporten:Følg oss på Facebook!

Det svenske ordet som betyr holdning eller innstilling er nærmest innprentet i det norske folket etter halvannen sesong med Hamrén i norsk eliteserie.

Møter Italia i første kamp

Nå skal det blåses liv i uttrykket i Sverige også. I en drøy time presenterte Hamrén seg selv og sine tanker om hvordan det svenske landslaget skal spille og hva Hamrén forventer av spillerne på og utenfor banen.

- Det er veldig viktig, det første møtet mellom dem og meg. Det er klart jeg hadde forberedt meg til et slikt møte. Det første møtet tror jeg er veldig viktig uansett hvilken jobb det er snakk om, sier treneren.

Les også:Her en én som taklet to jobber samtidig, HamrénRBK-Strand:- Dette er ikke optimalt

Pressesjefen for det svenske landslaget sier til Aftonbladet at spillerne var meget konsentrerte da de møtte sin nye landslagssjef for første gang.

Onsdag spiller svenskene mot Italia i en privatlandskamp - som blir den første kampen med Hamrén som landslagssjef. I dag leder han sin første trening.

VGDebatt:Her er tråden om hvilket landslag brukerne har sympati med.Se om Hamréns lag er med

Zlatan ute

Her er den første troppen til Erik Hamrén som landslagssjef:

Målvakter: Eddie Gustafsson, Andreas Isaksson, Johan Wiland.
Forsvarsspillere: Mattias Bjärsmyr, Mikael Dorsin, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Behrang Safari, Oscar Wendt.
Midtbane/angrep: Marcus Berg, Dusan Djuric, Rasmus Elm, Viktor Elm, Johan Elmander, Samuel Holmén, Tobias Hysén, Kim Källström, Sebastian Larsson, Markus Rosenberg, Anders Svensson, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen.

PS: Zlatan Ibrahimovic har bedt om fri fra landslaget i en periode.

Lagrell:- Hamrén dropper Zlatan

Mer om

  1. Svensk fotball

Flere artikler

  1. Zlatan usikker på landslagsspill

  2. Kaptein Zlatan: - Erik har lovet meg medalje

  3. EM glapp for svensk stortalent

  4. Landslaget: - Vi klarer oss uten Zlatan

  5. Hamrén: - Har ikke snakket med Zlatan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder