VIFS NYKOMMERE: Fredrik Stoor (fra venstre), Sidoine Oussou, Aleksander Solli er alle klare for Vålerenga. Her er de sammen med mediesjef Lasse Vangstein og sportsdirektør Truls Haakonsen. Foto: Wegard Bakkehaug

Trio klar for Vålerenga

VALLHALL (VG Nett) Fredrik Stoor (26), Aleksander Solli (20) og Sidoine Oussou (18) er klare for Vålerenga.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Som VG Nett meldte tidligere denne uken, blir den tidligere Fulham-backen Fredrik Stoor Vålerenga-spiller. Han ble presentert på en pressekonferanse i Vallhall torsdag ettermiddag.

VG Nett-leser:Stoor klar, ryktes også ny Moa erstarter inn fra Afrika!Diskuter her!

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Samtidig entret den tidligere Løv-Ham-spilleren Aleksander Solli og den unge spissen Sidoine Oussou fra Benin podiet. Stoor har signert for tre år, Oussou for fire og Solli for to.

- Dette er vi meget godt fornøyde med. Sidoine ble 18 i november, og det har ikke vært mulig å hente ham før nå. Stoor har vært en prosess over tid, forteller sportsdirektør Truls Haakonsen.

Han forteller at det er talentspeider Stig Torbjørnsen som står bak Oussou-overgangen, men at Vålerenga føler seg trygg på hans anbefalinger.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Vi har ikke sett spilleren selv, men lener oss på Stig. Det virker veldig lovende, sier Haakonsen til VG Nett.

Stoor ble solgt for i underkant av 20 millioner kroner til Fulham i 2008, etter to sesonger i Rosenborg-trøya. Oppholdet i Premier League ble imidlertid alt annen enn en drøm for svensken, som i 2010 ble lånt ut til Derby.

- Det føles bra å være her. Tiden i Fulham var meget frustrerende. Nå gleder meg til å få spilletid igjen, sier Stoor til VG Nett.

20 år gamle Aleksander Solli har erfaring fra 1. divisjonsspill med Løv-Ham. Han har spilt på diverse yngre landslag, og ses på som en liknende type som VIF-unggutt Stefan Strandberg.

KLAR: Aleksander Solli fra Løv-Ham er klar for Vålerenga. Her sammen med sportsdirektør Truls Haakonsen. Foto: VIF Media

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder