OVERLEGNE: Her har Thomas Müller scoret ett av sine to mål mot England, og gratuleres av Sami Khedira. Foto: AP

- Tyskland var best i alt

... og nå går Özil for VM-gull

(VG Nett) (Tyskland - England 4-1) Fotball-eksperter hyller «Die Nationalmannschaft», og bryr seg ikke mye om det omstridte Lampard-skuddet. - Tyskland ville vunnet uansett, sier Uwe Rösler til VG Nett.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Les også:Semb: - Meningsløst og unødvendig

- Det sier litt når David James blir kåret til Englands beste på engelsk TV. Tyskland skulle ledet med tre mål da Lampard skjøt, sier Uwe Rösler til VG Nett - og viser selvsagt til det omdiskuterte målet som fikk alle til å tenke på Geoff Hursts scoring i 1966-finalen.

VG Nett-leser:Kan ikke skylde på dommeren. Tyskerne var klart best.Diskuter her!

- Blåste bort all tvil

Den tidligere Lillestrøm- og Viking-treneren har flere år bak seg i både tysk og engelsk toppfotball - og kjenner fotballen i begge land meget godt. Men i dag ble han, som England, tatt litt på senga.

Protokoll:Si din mening om dommerskandalen

- Jeg kunne ikke tro det jeg så. Jeg følger engelsk fotball tett, og vet hvor gode spillerne er, og at flere er på sitt beste i karrieren. Så kommer Tyskland med sitt unge lag og rett og slett er mye bedre enn England. De blåste bort all tvil, og var så å si best i alt. De var raskere, hadde bedre ballbehandling og pasningsspill, var bedre organisert og mer konsistente.

Les også:Gerrard vil ikke skylde på dommerskandalen

IMPONERT AV TYSKLAND: Uwe Rösler. Foto: Scanpix


Han presiserer at han elsker engelsk fotball etter mange år i City-drakten, og at det er fotballfagmannen Uwe Rösler som snakker.

Blogg:- Bruk videodømming, Blatter

Slakter England

Fotballtrener Jørn Andersen, som har bodd over halve sitt liv i Tyskland, er også imponert av det Tyskland leverte i dag.

- Tyskland har et utrolig godt og ungt mannskap, men England skuffet meg igjen. De spiller tregt, og har flere spillere som ikke fortjener å spille på landslaget.

IMPONERT AV TYSKLAND: Jørn Andersen. Foto: Digitalsport


- Hvem da?

- Matthew Upson holdet ikke riktig format, han er en av de dårligste engelske midtstopperne jeg noen gang har sett. Og Glen Johnson har vært veldig dårlig hele turneringen, det holder ikke, og når verken Wayne Rooney, Steven Gerrard eller Frank Lampard får det til, går det dårlig, sier Andersen til VG Nett.

SPESIAL:Se bildene fra kampen!

Tom Nordlie satt også og så kampen foran TV, men fant noe annet å gjøre de siste ti minuttene enn å se på et tafatt England.

IMPONERT AV TYSKLAND: Tom Nordlie. Foto: Are Bye

- Da gadd jeg ikke mer, det var jo avgjort uansett. Jeg vet ikke hva som skjer med laget, men totalt sett var tyskerne på et helt annet nivå, sier han til VG Nett.

Argentina og Brasil

Rösler mener Tyskland nå må nevnes helt i toppen av favorittsjiktet til å vinne VM, sammen med Argentina og Brasil. Han får bare delvis støtte av Andersen i det.

- Om de møter Argentina i neste runde, blir det en helt annen kamp. Argentina holder langt høyere kvalitet enn England, og da de møttes i München tidligere i år (Argentina vant 1-0) hadde ikke Tyskland en sjanse i det hele tatt. Argentina er favoritter, sammen med Brasil.

Referat:Vi fulte Tyskland - England (4-1)

Özil går for gull

En av kampens beste spillere, stjerneskuddet Mesut Özil, er klar for det som måtte vente - enten det er Argentina eller Mexico.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter, vi vil videre uansett. Drømmen vår er VM-gull, og da må vi slå alle, sier han.

«Der Kaiser»: - Vi spilte dem ut

Tyskland-legenden Franz Beckenbauer, som har vunnet VM både som spiller og trener for Tyskland, skamroste sitt lag etter seieren over erkerivalen.

- Laget vårt var ganske enkelt bedre enn England på alle områder. På forhånd tenkte jeg at det ville bli en tett kamp, men de spilte dem ut. Det laget «Jogi» Löw har bygget lar seg absolutt se, sa «keiseren».

HELE TIDEN FORAN: Mesut Özil og Tyskland rundspilte Ashley Cole og England. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder