KRITISK: Mina Gerhardsen avbildet på sitt kontor i Akersgata da hun som statssekretærer skulle ut på arbeidsmarkedet. Foto: , Terje Bringedal

NFF-styremedlem: – Uakseptabel e-post

ULLEVAAL (VG) Styremedlem Mina Gerhardsen mener e-posten fra NFF-direktør Ronny Aasland er langt over streken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Denne e-posten er uakseptabel både i form og innhold. I fotballfamilien er det et stort engasjement og tidvis ulike meninger og det er helt greit. Men denne typen personangrep rettet blant annet mot en tillitsvalgt fra en ansatt går langt over grensen, sier Mina Gerhardsen til VG.

Bakgrunn: Drama under fotballtinget: NFF-topper beskyldes for å være illojale

Barnebarnet til «landsfaderen» Einar Gerhardsen tar sterk avstand fra e-posten som ble sendt fra NFF-direktør Aasland til visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og Vålerenga-direktør Stig-Ove Sandnes.

Skjelles ut

De tre blir skjelt ut og beskyldes for «illojalitet», melder Dagbladet – som har fått tak i e-posten.

En preget Bjarne Berntsen - sittende i et hjørne av tingsalen - ville ikke kommentere saken overfor VG. Han satt og pratet med Mina Gerhardsen, som reagerer på Berntsen-karakteristikkene.

E-POST-AVSENDER: Ronny Aasland. Foto: , Norges Fotballforbund

«I de delene av fotballen jeg er involvert har jeg vel aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap og forståelse for hva som skaper aktivitet, inntekter og forutsigbar økonomi», skriver Aasland om Berntsen.

– Bjarne Berntsen har lang erfaring fra alle nivåer og ulike posisjoner i fotballen. Han er en god bidragsyter til diskusjonene vi har i styret, både om strategier og verdier. Bjarne stiller viktige spørsmål og utfordrer - og det har stor verdi for NFF, støtter Gerhardsen.

Ronny Aasland har ikke besvart VGs henvendelser lørdag.

E-post til en rekke personer

Eposten er sendt til Berntsen, Schultz og Sandnes - men også med kopi til en rekke andre personer, blant annet generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén.

Siem forteller VG at han har tatt initiativ til et møte der Aasland og de tre personene som får gjennomgå i e-posten stiller.

– Ja, det er veldig høyt under taket. Det var en epost som gikk. Det kunne vært en telefon, en samtale. E-posten gjør at når den havner i media, så får den en annen dimensjon, sier Siem.

– Jeg tenker at dette er en frustrert medarbeider. Sånn bør det ikke være. Generalsekretæren tar sikkert tak i dette, sier Rosenborg-sjef Ivan Koteng til VG.

PÅ TINGET: Den nye fotballpresidenten Terje Svendsen sammen med Mina Gerhardsen. Til høyre Eli Arnstad. Foto: , Ole Kristian Strøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder