SLÅR TILBAKE: Generalsekretær Kjetil Siem (t.h) er overrasket over kritikken mot at det brukes for mye penger sentralt i Norges Fotballforbund.  Han og assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad mener de kun følger opp vedtak på Forbundstinget.

SLÅR TILBAKE: Generalsekretær Kjetil Siem (t.h) er overrasket over kritikken mot at det brukes for mye penger sentralt i Norges Fotballforbund. Han og assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad mener de kun følger opp vedtak på Forbundstinget. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Siem er stolt av NFF-økonomien og ansettelsene

Generalsekretæren om kritikken: – Vi følger det som er vedtatt

Norges Fotballforbunds generalsekretær Kjetil Siem og assisterende generalsekretær Kai Erik Arstad forsvarer den økte pengebruken. De mener dette er noe norsk fotball selv har ønsket.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Siem er overrasket over kritikken som kommer fra flere hold om at det brukes for mye penger sentralt på Ullevaal Stadion.

– Vi er veldig fornøyd

– Det er en bevisst satsing og en politisk føring som står i handlingsplanen. Det er vedtatt på Forbundstinget og i styret. Vi følger det som er vedtatt. Og vi gjør det uten å gå over budsjett. Det kan godt hende noen av vedtakene er foreslått fra administrasjonen, men det gjør vi med stolthet. Vi er veldig fornøyd med at det er blitt flere ansatte her knyttet til aktivitet og opprettelse av datterselskaper som styrker og sikrer økonomien langsiktig, sier Siem til VG.

Foto: ,

Assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad mener at det har vært stor enighet i norsk fotball om å oppgradere hovedkvarteret mannskapmessig.

– Ved Forbundstinget i 2010 eller 2011 var det en lang prosess inn mot vårt styre om hvordan vi skulle videreutvikle norsk fotball. En av de tingene som ble sagt var at vi skulle gjøre mer på den sportslige utviklingen sentralt, på huset her på Ullevaal. Vi skulle ansette flere aldersbestemte landslagstrenere. På Forbundstinget i fjor presenterte vi årsregnskapet. Da viste tallene at vi hadde økt med 15 årsverk. 13 sportslig og to administrativt. Det var ingen kritiske ytringer til det. Fordi det gir bedre aktivitet, tilrettelegging og kompetanse for de vi er til for, sier Kai-Erik Arstad.

Han tillegger:

– Dette er i tråd med handlingsplanen og de føringene som forbundsstyret har gitt oss. Så vi er jo stolt av å ha fått det til. Vi har ikke noen problemer med å møte den type kritikk. Det er Fotball-Norge som vil ha det. Ikke jeg eller Kjetil, tillegger Arstad.

Les også: Ber om lønnstak for NFF-sjefene

Vurderer å kjøpe Telenor Arena

Kjetil Siem mener også at Norges Fotballforbund har grunn til å være stolt av den økonomiske snuoperasjonen de siste årene.

– Vi jobber ikke i en boble her som ikke er en del av helheten. Alle datterselskapene som er opprettet er jo godkjent av alle organer. Det er ikke sånn at vi driver og blåser opp økonomien. Norsk Toppfotball er representert i vårt hovedstyre og har stemt for alt dette, men det er ikke sikkert at alle i Fotball-Norge er enig i prioriteringene av den grunn, sier Siem.

Tidligere Viking-direktør Arne Larsen Økland er blant de som er kritiske til at NFF nå ser på mulighetene til å kjøpe Stabæks gigantiske tapssluk Telenor Arena.

Les også: Guttorm Dilling vant saken mot NFF

– Det er mange parametere som gjør at vi har sett på den muligheten. Det handler først og fremst om å øke aktiviteten. Det er kunstgress og det er innendørs i en fantastisk arena for fotball, og det er et ekstremt underskudd på baner i Oslo-området. Telenor Arena vil selvfølgelig ikke tilfredsstille hele det behovet, men vil være et veldig bra helårssupplement både for topp og bredde, sier Siem.

– Litt dyr arena vil kanskje noen hevde?

– Det henger kun sammen med hvordan du klarer inntektene og det kommersielle. Noen vil spørre hvorfor vi skal drive med utleie av butikklokaler eller helseforetak eller forsikring også – for det har jo ingenting direkte med fotball å gjøre. Men det som kommer inn der av inntekter kommer fotballen til gode. Det er jo datterselskapene i NFF-økonomien som gjør at vi står så sterkt. Ta en tur til Stockholm og spør hvordan det går på Friends Arena? Der har de ikke fått til økonomien på nasjonalanlegget. Hos oss er det motsatt.

Les også: Siem tjente 2,2 millioner kroner i NFF

– Men jeg er overrasket over at det er negativt hvis vi ønsker å kjøpe en så flott fotballarena med alle mulighetene det gir. Det kan bare være positivt hvis vi får det kommersielt til å gå i hop. Men dersom vi går 10-15 millioner i minus hvert år, og vi må ta de pengene fra annen aktivitet, da blir det vanskelig. Nå skal vi utrede om det er økonomisk være forsvarlig. Hvis vi klarer å gå i pluss på en slik arena, har jeg vondt for å se hva som er negativt med det. Dette forutsetter dessuten at eier vil selge til oss.

– Og det er ikke sånn at Forbundstinget skal si ja eller nei til kjøp av Telenor Arena. Vi ber bare Forbundstinget om lov til å utrede det. Vi ber om et ja eller nei til låneopptak – dersom utredningen er bra nok til at styret sier ja til å kjøpe, sier Siem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder