… og han får følge av flere fotballprofiler

PÅ VEI UT: Etter 17 sesonger er Jahn Ivar Jakobsen (t.v.) ferdig i TV 2-sporten. Ut forsvinner etter alle solemerker Ole Martin Årst, Thomas Aune (under, i midten), Freddy Dos Santos og Aleksander Schau (under, til høyre). Foto: VG og Scanpix

«Mini» ferdig i TV 2

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (50) er inne i sin 17. sesong som fotballekspert i TV 2. Men senere i år er det slutt.

 • Anders K. Christiansen

Artikkelen er over tre år gammel

Det er det også for Freddy Dos Santos, Aleksander Schau og Thomas Aune – og etter det VG erfarer Ole Martin Årst.

Per-Jarle Heggelund sluttet for en måned siden. I tillegg går Davy Wathne av med pensjon ved nyttår.

Mini har siden 2000 gått på toårskontrakter i TV 2. Når dagens avtale utløper etter sesongslutt, blir den ikke forlenget. Årsaken er Tippeliga-rettighetene som gikk tapt til fordel for Discovery de neste seks årene.

I tillegg har TV 2 varslet kutt på 350 millioner kroner i forbindelse med moderniseringsplanen «TV 2 2020».

GÅR AV VED ÅRSSKIFTET: Davy Wathne. Foto: Hallgeir Vågenes VG

– Jeg har jobbet med Tippeligaen, landslaget og Norway Cup. Da er det naturlig at avtalen ikke forlenges i høst, sier Jakobsen til VG.

Roser arbeidsgiveren

Han avviser bestemt at han er bitter over avgjørelsen som nå er tatt:

– Jeg har snart hatt 17 fantastiske år i TV 2, der jeg har jobbet med herlige mennesker. Jeg har jobbet tett på Davy Wathne, fått oppleve mesterskap, Tippeliga-fotball og utrolig mye moro, sier han.

Mini Jakobsen fikk allerede i januar tilbud om ny jobb. Den sa han ja til: Nå skal han jobbe for nettverksfirmaet Nordic Arena i Trondheim.

– Betyr dette at du er «ferdig» med fotball?

– Det er vanskelig å si. Kona setter nok pris på om jeg ikke tar på meg noe de første helgene, for å si det slik. Etter 28 år er hun nok glad for å få hele meg fra fredag til mandag.

VGTV: Slik blir fotballrettighetene

50-åringen bekrefter at det blir uvant å jobbe med noe annet enn sport og media.

– Men jeg har sagt det en stund nå: En dag måtte også jeg begynne å jobbe, humrer «Mini».

HAR SLUTTET: Per-Jarle Heggelund sluttet i mai, og jobber nå for et internasjonalt spillselskap. Foto: CMore

Schau åpen for tilbud

Selv om TV 2 har beholdt Premier League-rettighetene til engelsk fotball, bekrefter også Aleksander Schau at han er ferdig i kanalen.

Han skal jobbe med fotball-EM og Rio-OL, men har ingen planer for hva han gjør 1. september.

– Om noen trenger meg, så stiller jeg opp. Dersom det finnes en enkel jobb der ute, som gir masse penger, så er det bare å ta kontakt, sier Schau til VG.

– Mange vil si du har hatt drømmejobben: Kommer du til å savne tiden i TV 2?

– Det avhenger helt av hva fremtiden bringer. Dersom jeg må plukke hundebæsj resten av livet, så vil jeg nok savne det. Men jeg jobbet 14 år i NRK før jeg kom til TV 2. Jeg fikk det samme spørsmålet den gangen.

Les også: TVNorge-eier får OL-rettighetene fra 2018 til 2024

Ole Martin Årst sier til VG at han ikke vet hvorvidt han er ferdig i TV 2 eller ikke. Han har ikke pratet med kanalen, skriver han i en tekstmelding.

Freddy Dos Santos og Thomas Aune bekrefter derimot VGs opplysninger for egen del.

TV 2-SJEF: Vegard Jansen Hagen. Foto: TV2

«Jeg skal holde på ut året med Tippeligaen i TV 2. Hva som skjer etter det, er jeg ikke sikker på for min del. Kan være det er i TV 2, men det er litt uvisst per nå» skriver Dos Santos i en SMS.

Ny hverdag

Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, vil ikke snakke om enkeltpersoner, med mindre de selv har bekreftet situasjonen overfor VG.

Men Jansen Hagen erkjenner at endringer i rettighetssituasjonen også betyr forandringer i staben. Når norsk fotball flyttes til TV Norge, Max og Eurosport i vinter, er det ikke plass til alle i TV 2 Sporten lenger.

– Når vi slukker lyset i november, sier det seg selv at det blir store endringer. Det betyr også at profiler som har vært en viktig del av TV 2-sporten i mange år, kjente fjes for seerne, naturlig nok forsvinner fra kanalen. Vi er veldig stolt av satsingen vår, og det er med tungt hjerte «mannen med ljåen» banker på døren til folk som hadde fortjent et helt annet budskap, sier Jansen Hagen.

– Aleksander Schau bekrefter selv at han er ferdig. Han har jobbet med engelsk fotball. Hva er bakgrunnen for den endringen?

– Jeg håper ikke vi har sett det siste til Aleksander Schau i Premier League-studioet. Vi har hatt seks år med sammenhengende suksess på det området. Aleksander har vært en viktig bidragsyter til den suksessen. Samtidig går vi inn i et nytt rettighetsområde. Vi ønsker noen endringer, og vil bringe inn noen nye profiler. Det betyr at vi må gjøre noen grep, sier TV 2-sjefen.

Så du denne? TV 2 etter rettighetstapet: – Kunne ikke matche budet

Les også

Mer om

 1. TV 2
 2. Medier
 3. Norsk fotball

Flere artikler

 1. TV 2-krisen: Ingen avklaring om oppsigelser

 2. Davy Wathne verken til
  fotball-EM eller OL

 3. Redaksjonsklubben: Om lag 60 har fått innvilget sluttpakke i TV 2

 4. Wathne om «sexistisk tone»: – Jeg har aldri tatt på eller prøvd meg på en kollega

 5. Krise i TV 2: - Tror det blir blodig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder