FIKK SMS OG TALEMELDING: Gunnar Martin Kjenner fikk fra Erik Flågan både sms til seg selv og talemelding til en annen ekspert på idrettsjus høsten 2011. Han følte henvendelsene som trusler. Foto: Jan Petter Lynau VG

Kjenner og Selliaas mener advokat Flågan kom med trusler

Erik Flågan: - Det er jobben min

Både den erfarne idrettsadvokaten Gunnar Martin Kjenner og sportsblogger Andreas Selliaas mener at advokat Erik Flågan har kommet med trusler i forbindelse med overgangssaken. Flågan mener han bare har gjort jobben sin.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg er advokat og ivaretar mine klienters interesser og om nødvendig gjøres det bruk av rettsmidler – det er jobben min, sier Erik Flågan til VG.

TV 2s dokumentar «Frifinnelsen» fortalte torsdag om tekstmeldingen som gikk fra Flågan til hans tidligere samarbeidspartner Kjenner i 2011. Kjenner hadde akkurat uttalt seg kritisk på NRK Dagsrevyen om aktørene i saken der Vålerenga for fem år siden kjøpte både Veigar Páll Gunnarsson og en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel av Stabæk.

Fra februar: Politiet reagerer på ukjente intervjuer

TOK KONTAKT: Erik Flågan tok to ganger kontakt med Gunnar Martin Kjenner da det kokte i overgangssaken for fem år siden. Men vil ikke si hvem han da jobbet for. Foto: Privat

Etter Dagsrevy-innslaget fikk Kjenner en sms fra Flågan. Han mener den «definitivt» var en trussel:

– Der sto det «Jeg håper kontoen er full. Du kan vente søksmål. E.» E for Erik, sier Kjenner i dokumentaren og følger opp til VG:

– Jeg oppfattet dette som om jeg ikke holdt kjeft så ville jeg få et erstatningsspørsmål mot meg. Jeg gikk så til advokat Cato Schiøtz og han var klar for å bistå meg i saken.

– Har du hørt noe mer om søksmål i ettertid?

– Nei.

– Har du hatt noen kontakt med Flågan i etter dette?

– Nei. Vi har ingen kontakt lenger. Jeg har truffet han en gang siden – på en konferanse – og da sa vi hei til hver andre, svarer Kjenner.

Kjenner opplyser at Erik Flågan rundt årtusenskiftet «i 3–4 år» var hans fullmektig i advokatfirmaet Schjødt i Oslo.

Josimar: – Tomme trusler om søksmål fra Solbakken

– Formen på henvendelsene til Kjenner må sees i lys av vår langvarige relasjon. Jeg setter pris på Gunnar Martin og slik jeg ser det ble omstendighetene rundt smsen klarlagt dagen etter den ble sendt, svarer Erik Flågan.

ANDRE TIDER: Her er Gunnar Martin Kjenner (i midten) på lag med sin daværende advokatfullmektig Erik Flågan (til høyre) og den omdiskuterte agenten Jim Solbakken. I 2001 jobbet trioen på spillernes side i en sponsorkonflikt rundt landslaget. Foto: Anne Elisabeth Næss VG

Men får motbør hos Kjenner.

– Dette var definitivt ikke den tonen vi hadde, sier han og mener tekstmeldingen påvirket ham.

– Han ønsket å stoppe mine meningsytringer. Jeg fikk råd av Cato Schiøtz om å stå løpet helt ut. Men engasjementet ble nok litt redusert. Jeg ble mer varsom, sier Kjenner.

Stabæk får 3,8 mill. fra staten: – Selvsagt skuffende

Men Erik Flågan argumenter for at det var riktig av ham:

– En advokats selvsagte oppgave er å minne om uskyldsprinsippet og et varsel om søksmål er ikke en trussel – men et legitimt og saklig varsel om at de involverte vil benytte sine juridiske rettigheter etter å ha blitt helt unødvendig uthengt.

Han sier også:

– De som har vært ute og kommentert i overgangssaken bør reflektere over den belastningen medieoppbudet skapte for de tiltalte. All forhåndsdømming medførte en ubalansert massiv pressedekning som gikk på helsen løs for enkelt.

Saken i tingretten endte i 2013 med full frifinnelse av Vålerengas Truls Haakonsen, Stabæk-trioen Inge André Olsen, Lars Holter-Sørensen og Tor Q. Aaserød og Stabæk som klubb.

Gunnarsson til VG: – Forferdelig dårlig gjort

Etter at Josimar i vinter skrev et helt nummer om overgangssaken mente sportsblogger Andreas Selliaas at fotballmagasinets dokumentar ville «få etterspill ikke bare for de fire tiltalte, men også for NFF».

Så kom en halv time lang telefonsamtale med Erik Flågan. Selliaas tok den opp på bånd og følgende ble publisert av TV 2:

«Jeg ser hva du skriver og tenker at jeg gir deg en liten «heads up»: Be careful. Ikke gå altfor høyt. Det tror jeg kanskje ikke er lurt.»

Andreas Selliaas ønsker foreløpig ikke å kommentere saken noe mer, men bekrefter at han står ved sitatet som han ga til TV 2:

– Han kommer med en trussel uten å være aggressiv. Tonen er gemyttlig, men det er veldig tydelig hva han mener. Han sier jeg skal «be careful», han sier at jeg som blogger også må forholde meg til PFU. «Be careful» sier han mange ganger. (...) Tydelig at noen ønsker å bringe folk til taushet. Tydelig at noen ønsker å få en versjon av historien ut. Det er det ene. Det andre er at det virker som veldig mye står på spill.

FIKK TELEFON: Sportsblogger Andreas Selliaas ble oppringt av Erik Flågan sist vinter. Foto: Thomas Søndergaard/Play the Game

– Det å påstå at noen er skyldig i straffbare handlinger uten å være dømt samt påstå at en som er frikjent allikevel er skyldig er lovstridig. Jeg er positiv til debatt rundt aktuelle saker, men debatten må føres innen rammen av loven, svarer Erik Flågan.

Husker du? Stabæk raste etter Stengel-signering for Vålerenga

Han leste i 2011 også inn følgende melding på Gunnar Martin Kjenners telefonsvarer for å advare en tredje ekspert, som over for TV 2 ønsker å være anonym:

«Hei, Gunnar Martin. Det er Erik. Du kjenner han … (navnet utelatt av TV 2). Han er jo ganske «brei». Hvis du kjenner ham godt så kan jo du ringe ham å si at vi kommer til å gå etter ham hvis han ikke begrenser seg. Jeg vet ikke hvem … er, hva han står for. Men går han for bredt nå, slik han gir uttrykk for, så kommer vi til å ta ham. Og igjen så er jeg ganske sikker på at han kommer til å lande på nisselaget her. Her er mye prinsipper og prestisje.»

Erik Flågan mener også denne meldingen må ses i lys av hans da over 10 år gamle relasjon til Gunnar Martin Kjenner.

– I forbindelse med overgangssaken var det en rekke «rikssynsere» og eksperter uten noen rolle i saken som tok stilling til skyldspørsmålet før dom forelå. Nå har vi fasiten – alle de tiltalte ble frikjent, sier Erik Flågan til VG.

Les også

 1. Brexit-bekymring for Premier League

  Hele 332 spillere i de to øverste divisjonene i England og Skottland ville ikke kunnet skrive under for sine klubber…
 2. Ukjent reserve er hovedperson i EMs hitsang

  PARIS (VG) Na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na… Fotball-Frankrike nynner med på det som er blitt EMs definitive…
 3. England-spiller slaktes av tidligere United-stjerne

  Dwight Yorke (44) synes det er uforståelig at Liverpools Adam Lallana (28) får plass på Roy Hodgsons EM-lag.
 4. Liverpool-Skrtel tror på Riise som manager

  ST. ETIENNE (VG) De spilte én sesong sammen i Liverpool. Nå tror EM-profilen Martin Skrtel (31) at John Arne Riise…
 5. Avis: PSG-treneren fikk sparken – sjekk den sluttpakken!

  PSG har skilt lag med trener Laurent Blanc (50), melder L'Équipe. Han stikker angivelig av med en sluttpakke på over 200…
 6. Andersson kan spille sin første kamp på over et år

  Johan Andersson kan fredag spille sin første kamp på over et år. Mot gamleklubben, Lillestrøm.
 7. Franske toppspillere i trøbbel etter ulovlige veddemål

  16 profesjonelle fotballspillere i Frankrike må forklare seg overfor den franske fotballigaen (LFP) etter ulovlig…
 8. Lettet Belgia-stjerne: – Det har vært diskusjoner

  NICE (VG) De kom til Frankrike som favoritter, men snublet i…
 9. Fagermo tror på ren seriefinale mot Rosenborg

  SKIEN (VG) (Odd – Jönköping 4-2) Merk deg datoen 23. oktober. Da har Dag-Eilev Fagermo (49) en plan om å ødelegge…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder