Hyllet straffehelten Ronaldo: – Mentalt sterk

MILANO/OSLO (VG) (Real Madrid - Atlético Madrid 1-1, 6-4 etter straffer) Ekspertene i Viasat-studioet er ikke overrasket over at Cristiano Ronaldo (31) var relativt usynlig i 120 minutter før han endte opp som den store helten - i bar overkropp.

Publisert:

– Man har litt følelsen av at det er sånn det skal være. At det var bestemt. Det ble litt som i 2014 der Ronaldo ikke spilte noen avgjørende rolle før han scoret det siste målet og fikk tatt av seg drakten, sier Petter Veland i Viasats Champions League-studio.

VG LIVE: Vi fulgte finalen minutt for minutt her!

Bildet av en jublende Cristiano Ronaldo som spenner alle musklene i overkroppen uten drakt etter å ha senket nettopp Atletico Madrid for to år siden blir ikke glemt.

Portugiseren måtte forlate en trening med skade i dagene foran lørdagens finale på San Siro og så preget ut i 120 minutter. 31-åringen var merkelig lite involvert offensivt, men endte nok en gang opp som den store helten. I bar overkropp.

Imponerte ekspertene

– Ronaldo er ikke i form. Det så vi hele kampen, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth før straffekonkurransen.

– At dette endte med bar overkropp er vel den minste overraskelsen, sier Petter Veland etter kampslutt.

Selv mente Ronaldo at Real Madrid viste at de hadde mer erfaring enn byrivalen da de avgjorde og sikret seg sin 11. tittel i serievinnercupen/Champions League.

– Det var en dårlig dag på tampen av en lang sesong. Vi så han var sliten og småskadet, men Ronaldo er mentalt sterk. Han satte inn den siste straffen. Det er sterkt gjort, sier Morten Langli.

FØLTE MED TAPERNE: Owen Hargreaves. Foto: Carl Recine Reuters

– Tenk på Ronaldo som fikk avgjøre dette her. Han leverte definitivt ingen stor kamp, men gjorde akkurat det han skal gjøre da presset var som størst.

Bakgrunn: Ronaldo avgjorde finalen på straffer i høydramatisk finalereprise

Ingen redninger

Keepernes opptrenden ble også tema i Viasats Champions League-studio sent lørdag kveld. Hverken Keylor Navas eller Jan Oblak klarte å stoppe noen av forsøkene fra 11-meteren.

– Jeg satt med følelsen av at Navas kunne ta en straffe, men Oblak var ikke i nærheten. Han må enten kaste seg etter ballen eller gjøre et utfall tidlig slik at han har sjans til å redde. Nå ble han stående midt i mål på alle straffene. Veldig merkelig keeperopptreden, sier Langli.

Uten redninger måtte det et stolpeskudd til for å kåre en vinner. Atletico Madrids backveteran Juanfran ble den eneste som misset da han satte ballen til høyre for Navas og i treverket.

– Det var et dårlig teknisk spark på ballen. Han traff oppe på kulen på ankelen, sier Langli, som også langet ut mot Pepe som også denne gangen gjorde seg bemerket ved å få merkelig store smerter etter flere dueller.

Til og med dommer Mark Clattenburg ristet på hodet da han ba den portugisiske stopperen komme seg på bena.

– Han må få karantene i etterkant for de greiene der. Fotballen må slå ned på en slik oppførsel, sier Langli.

Likte ikke kroppsspråket

– Fotball kan være nådeløst og vakkert. Atletico var meget svake i første omgang, men etter pause var de glimrende. Real Madrid var litt heldige som tok kampen til straffekonkurranse, men straffene var perfekte, sier den tidligere engelske landslagsspilleren Owen Hargreaves i intervju med Viasats Jan Åge Fjørtoft.

– Juanfran så ikke komfortabel ut. Kroppsspråket hans var ikke bra. Det må føles brutalt for Atletico som investerte så mye i kampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder