Tom Nordlie: – Langt under det vi kan forvente

GOD: Lene Mykjåland (t.v.) var god mot Østerrike søndag ettermiddag. Her er hun i duell med Nina Burger. Mykjåland scoret på straffespark i 1.omgang. Foto: Expa/reinhard Eisenbauer Afp

Fotballjentene tok sin fjerde EM-seier på rad: 1-0 over Østerrike

(Østerrike-Norge 0-1) Norges fotballjenter mislyktes i å komme til OL - men nå er de på full fart mot EM-sluttspillet i Nederland neste år.

Artikkelen er over tre år gammel

Lene Mykjåland scoret på straffespark i 1.omgang og sørget for at Norge vant 1-0 og tok sin fjerde seier av like mange mulige i EM-kvalifiseringen.

– Dette er langt under det nivået vi kan forvente av det norske laget, sa Tom Nordlie som ekspertkommentator på NRK. Han var også skeptisk til flere av landslagssjef Roger Finjords disponeringer.

– Spesielt er det mye å hente på samhandlingen offensivt.

Også Østerrike sto med bare seirer foran søndagens møte med Finjords jenter.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Dette er Norges andre seier denne uken. Onsdag ble det 1-0 over Israel i en kamp der Norge dominerte stort, men nøyde seg med Ada Hegerbergs ene mål midtveis i 1.omgang.

Norge har ikke et eneste baklengsmål til nå i EM-kvaliken. Veteranen Ingrid Hjelmseth hadde kommet inn som keeper, og sto veldig bra i Østerrike.
Cecilie Fiskerstrand fikk ryggproblemer, og dermed var det klart for Stabæk-målvakten, som forøvrig fyller 36 år søndag.

Les også: Her blir Hegerberg matchvinner for Norge.

– Det er tydelig at Finjord ikke er fornøyd, fastslo ekspertkommentator Tom Nordlie på NRK-sendingen da en nervøs landslagssjef trippet rundt ved benken.

I SLAG: Lene Mykjåland og Ingrid Hjelmseth var gode for Norge mot Østerrike. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Tom Nordlie mente Finjord burde ha byttet ut spissen Lisa-Marie Karlseng Utland og i stedet fått inn en midtbanespiller for å trygge seieren på slutten.

Seiersmålet kom altså på straffespark. Det var Ada Hegerberg som ble dratt ned, og Mykjåland gjorde ingen feil. Lene Mykjåland var forøvrig en av de lyspunktene på det norske laget. Hennes pasninger satt der de skulle.

Østerrike hadde tak på kampen før Norges 1-0 mål, og utover i 2.omgang ble Norge igjen presset på defensiven. Samtidig satset Østerrike voldsomt fremover, og det åpnet for norske kontringer.

Norge har måttet stille uten to av sine stjernespillere mot Israel og Østerrike. Både Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen er skadet.

Så du denne? Lyon-Ada kjenner seg igjen i Zlatan

I siste EM kom Norge helt til finalen, men tapte der mot Tyskland.

Østerrike har aldri kommet til noe sluttspill, verken i EM, VM eller OL. Nå har imidlertid laget alle muligheter til å komme til mesterskapet i Nederland neste sommer. Vertene hadde før møtet med Norge ikke tapt siden sommeren 2014.

Gruppevinnerne går rett til EM. Det samme gjør seks av åtte toere. 2. juni kommer Østerrike på besøk til Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder