TI ÅR SIDEN: Zinédine Zidane stanger ned Marco Materazzi under VM-finalen i Berlin i 2006. Foto: John Macdougall Afp

Ti år etter springskallen: Materazzi avslører hva han sa til Zidane

Ti år har gått siden Zinédine Zidane stanget ned Marco Materazzi i VM-finalen. Nå forklarer italieneren sin versjon av den sjokkerende hendelsen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den kontroversielle midtstopperen forteller at Zidane, etter at Materazzi hadde dratt ham i trøyen, hadde sagt at «hvis du vil ha drakten min, kan du få den etter kampen». Materazzi skal ha tatt dette som provokasjon, og skal ha svart:

– Jeg foretrekker horesøsteren din!

Les også: Deschamps om Ronaldo: – Six-packen er der for en grunn

– Han har aldri unnskyldt seg

Nøyaktig ti år etter springskallen, på dagen, publiserer franske L'Équipe Magazine et langt intervju med Materazzi. Målscoreren fra 2006-finalen sier at han er irritert over ryktene som har gått om hva han sa til Zidane den sene sommerkvelden i Berlin.

– Det som irriterte meg mest, var at flere supportere og journalister fortalte at jeg hadde fornærmet moren hans. Jeg ville aldri fornærmet moren hans, for jeg mistet min da jeg var 15 år, sier Materazzi.

Husker du? Zidane ble syndebukk i avskjedskampen

Han forteller at han hadde planlagt å feriere på Disneyland i Paris etter VM, men at han måtte avlyse reisen, og at han ventet i tre år før han kom tilbake til landet «av respekt for franskmennene». Han har fortsatt ikke snakket med Zidane etter det som skjedde.

– Nei. Det er ikke sant at han har unnskyldt seg. Han har aldri unnskyldt seg, men det er ikke så farlig. Hvis han ikke føler noe behov for å forklare seg overfor meg, så respekterer jeg det, sier Materazzi.

Les også: Müller utropt til Tysklands største EM-skuffelse

Zidane «ville heller dødd» enn å unnskylde seg

42-åringen legger ikke skjul på at han ble en verdenskjendis etter å ha blitt stanget ned av Zidane. Siden hendelsen har han spilt for Inter (til 2011) og trent den indiske klubben Chennaiyin FC.

I motsetning til Materazzi, hevder Zidane at moren hans ble nevnt i forkant av springskallen. Den franske fotballegenden, som nylig vant Champions League som Real Madrid-trener, har aldri tilgitt Materazzi.

– Hvis jeg sier unnskyld, innrømmer jeg samtidig at det han gjorde, var normalt. Og for meg var det ikke normalt. Ting skjer på banen, det har skjedd meg flere ganger. Men jeg kunne ikke akseptere det der. Det er ingen unnskyldning, men moren min var syk. Hun var på sykehuset. Dette var det ingen som visste om, sa Zidane til spanske El País i 2010.

– Etter kampen gikk jeg inn i garderoben og unnskyldte meg for lagkameratene mine. Jeg sa «tilgi meg, dette endrer ingenting, men unnskyld til alle sammen». Men jeg kan aldri unnskylde meg for ham (Materazzi). Aldri, aldri. Det ville være å vanære meg selv. Jeg ville heller dødd, sa Zidane.

Lest denne? Bratseth om EM: – Uten tvil det svakeste mesterskapet jeg har sett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder