REAKSJONSSTERK: Kenneth Udjus strekker seg ut i hele sin lengde og stopper et skudd - her som Sogndal-keeper i 2012. Nå har han fått klarsignal for å spille for den regjerende svenske seriemesteren IFK Norrköping.
REAKSJONSSTERK: Kenneth Udjus strekker seg ut i hele sin lengde og stopper et skudd - her som Sogndal-keeper i 2012. Nå har han fått klarsignal for å spille for den regjerende svenske seriemesteren IFK Norrköping. Foto: Daniel Sannum Lauten NTB scanpix

Denne norske keeperen skal redde  svensk serieleder

Fikk ikke fornyet Brann-kontrakt i høst

FOTBALL

Her er torsdagens oddstips

Kenneth Udjus (32) har vært klubbløs etter at kontrakten med Brann utløp i høst. Men nå kan han løse skadeproblemene til den regjerende svenske mesteren IFK Norrköping.

Publisert: Oppdatert: 19.05.16 14:30

Det svenske topplaget IFK Norrköping sliter med skader på sine keepere. For en måned siden pådro førstekeeper David Mitov Nilsson seg en skade som holder ham utenfor spill ut sesongen. Siden har «Peking», som klubben kalles, vært på keeperjakt til tross for at overgangsvinduet er stengt.

Sommerforsterkning

I noen uker har man testet ut tidligere Sogndal, Lillestrøm og Brann-keeper Kenneth Udjus. Nå ventes han, ifølge lokalavisen Norrköpings Tidningar, å skrive på en tremånederskontrakt for å trygge keeperposisjonen inntil overgangsvinduet åpner igjen 15.juli.

Det er resultatet etter at det svenske fotballforbundet tirsdag innvilget klubben og Udjus en dispensasjon.

– Han har vist at han oppfyller kravene for å få dispensasjon. Det vil si at han kan dokumentere at han har vært aktivt arbeidssøkende siden han forlot sin forrige klubb, sier forbundets talsmann Gerhard Sager ifølge Fotbolldirekt.

Kristiansanderen Udjus har representert flere klubber, men har i de senere årene blitt utkonkurrert av andre målvakter. I Lillestrøm tok Arnold Origi plassen hans. Han fikk spille en del Brann-kamper på vårparten i OBOS-ligaen ifjor. Men etter at trener Rikard Norling fikk sparken i slutten av mai ble Piotr Leciejewski etterhvert et klart førstevalg. Og i høst ble han operert for en lyskeskade.

Og hvis Udjus skal bli førstevalget for tetlaget IFK Norrköping må han regne med å jobbe hardt. For i de seneste fire serieomgangene har vikaren Andreas Vaikla (19) gjort det bra. Utover innhoppet mot Falkenberg (1-2-tap) har det blitt seier i samtlige fire matcher der estlenderen Vaikla har spilt fra start med bare to innslupne mål som fasit.

Nå viser det seg at kveldens bortematch mot IFK Göteborg rett og slett kom for tidlig for Udjus. For han er ikke med i troppen som ble lagt ut på klubbens websider onsdag kveld. Derimot er viktige Arnor Traustason (mb) kvitt karantenen sin, men Andreas Blomqvist (mb) blir borte en stund.

IFK Göteborg er syv poeng bak gjestene. Og leverte langt under pari i bortemøtet med nykommer Östersund søndag (0-2-tap).

Hjemmelaget har vært plaget av en del skader, og her nordmannen Haitam Aleesami (f) utestengt. Men veteranen Hjalmar Jonsson (f) er tilbake. Bærums-mannen Thomas Rogne (f) har også vært i sving i de tre siste matchene etter sitt skadeavbrekk fra slutten av august i fjor.

Vi forventer at hjemmelaget er innstilt på å revansjere den bleke innsatsen fra sist. Samtidig er gjestene høyt oppe etter 3-1-hjemmeseieren over GIF Sundsvall senest - hvilket var lagets tiende strake hjemmetriumf, som er tangering av klubbrekorden.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Slik det står går vi for et uavgjortforslag til 3,15 i odds. Spillestopp er kl. 18.55 og TV2 Sport Premium 7 sender «Kamratmötet».

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om