FLYTTER TIL NEDERLAND: Ruben Yttergård Jenssen her under landslagets treningskamp mot Portugal for en drøy uke siden.
FLYTTER TIL NEDERLAND: Ruben Yttergård Jenssen her under landslagets treningskamp mot Portugal for en drøy uke siden. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Yttergård Jenssen klar for Groningen

FOTBALL

Landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen (28) går fra tyske Kaiserslautern til nederlandske Groningen.

Publisert: Oppdatert: 07.06.16 13:19

Det skriver 28-åringen selv på sin Twitter-konto. Han har skrevet under på en treårsavtale.

– Jeg er glad for å annonsere at jeg akkurat har ankommet Groningen med familien. Jeg har signert en kontrakt på tre år, skriver Jenssen.

Når VG er i kontakt med Yttergård Jenssen tirsdag formiddag holder han fortsatt på med den medisinske undersøkelsen, og sier han er stolt over å signere for den nederlanske klubben.

Signeringen skjer bare dager etter at landslaget akkurat har unnagjort en samling med kamper mot Portugal, Island og Belgia. Tromsø-gutten spilte hele mot førstnevnte og fikk åtte minutter mot islendingene. I den siste kampen mot Belgia ble det et kvarter på banen som indreløper for kaptein Stefan Johansen.

VG kunne i slutten av mai melde at Groningen hadde tilbudt Yttergård Jenssen kontrakt. De økonomiske betingelsene skal være bedre enn de han har hatt gjennom de siste tre årene i Kaiserslautern på nivå to i Tyskland.

I Nederland blir han lagkamerat med en annen nordmann, nemlig Alexander Sørloth. Klubben som også er både Erik Nevlands og Luis Suárez' eks-klubb skal spille Europaliga-kvalik neste sesong.

Her kan du lese mer om