Her er lørdagens tippetips

UNDER PRESS: Arsenals manager Arsène Wenger, her på tribunen på St. Mary's Stadium i Southampton forrige helg, kritiseres etter midtukens tap mot Watford. Foto: Adrian Dennis AFP

Wenger refses før storkampen: – Han mislykkes i sin plikt

Manager Arsène Wenger (67) må ta skylden for at Arsenal alltid svikter når det gjelder i Premier League, mener anerkjent fotballskribent.

Artikkelen er over tre år gammel

– Spillerne var ikke mentalt klare for de fysiske duellene. Når du spiller på hjemmebane, i vår posisjon, så er ikke det normalt. Alle i Premier League er fysisk sterke, og å gi 90 prosent er ikke nok, sa Wenger, ifølge The Guardian, etter Arsenals sjokktap mot Watford på Emirates Stadium tirsdag kveld (1-2).

Den franske manageren, som for tiden er suspendert etter å ha dyttet en fjerdedommer i frustrasjon, la skylden på spillerne etter det svake resultatet. Istedenfor å tette igjen litt av avstanden opp til serieleder Chelsea, var det Chelsea som fikk øke avstanden takket være sin 1-1-kamp mot Liverpool.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Men det er Wenger selv som må ta skylden for kollapsen, mener ESPNs anerkjente kommentator Mark Ogden, som har over 140.000 følgere på Twitter.

– Hvis Arsenal har et mentalitetsproblem, så er det ikke bare et problem i én enkeltkamp, men noe som har fått utvikle seg over tid. Wenger mislykkes i sin plikt for laget og klubben, rett og slett, skriver Ogden i en kommentar i forkant av storkampen mot Chelsea.

Ogden trekker frem andre suksessfulle managere og deres evne til å mane frem vinnermentalitet i spillerne sine: Sir Alex Ferguson, José Mourinho – og Claudio Ranieri i Leicesters gullsesong.

Sjekk her: Disse fire kan bli klare for Manchester United til sommeren

– Denne sesongen, med Leicester like over nedrykksplass, har Ranieri funnet ut at beskjedene hans ikke fungerer like bra lenger, eller at spillerne har sluttet å høre på ham. Det virker å være samme situasjon Wenger befinner seg i i Arsenal, mener Ogden, som videre skriver at mentalitet og motivasjon ikke bør være et problem for Arsenal i den nærmest avgjørende toppkampen mot Chelsea.

– Men det er ikke kamper mot Chelsea, United, Liverpool eller Tottenham at Wenger trenger å motivere spillerne sine til. Det er på de kveldene hvor de spiller mot lag som Watford at Wenger må minne dem om at alt handler om å vinne, og at de aldri vil lykkes hvis de er halvhjertede, skriver Ogden.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Arsenal slo Chelsea 3-0 i den første kampen mellom lagene denne sesongen. Men det var før Antonio Conte innførte den hypereffektive 3-4-3-formasjonen som har gjort Chelsea til en ustoppelig seiersmaskin.

Vi mener at Chelsea ser altfor solide ut til å gå på et tap mot Arsenal, og spesielt ikke på Stamford Bridge, der Contes menn har vunnet åtte strake kamper i Premier League. Dette kan fort bli kvelden der Arsenals titteldrøm ble knust en gang for alle. Vi spiller hjemmeseier til 1,90 i odds.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder