ISFRONT: Forholdet mellom Slaven Bilic og Dimitri Payet er ikke hva det en gang var. Foto: John Sibley Reuters

Dimitri Payet nekter å spille for West Ham - slaktes av sjefen

West Hams franske juvel Dimitri Payet skal ha gjort det klart at han ikke vil spille mer for klubben. Det får West Ham-sjefen til å reagere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

West Ham-sjefen Slaven Bilic bekreftet på torsdagens pressekonferanse at Dimitri Payet ikke ønsker å spille for West Ham lenger. Samtidig bekrefter han at klubben har ingen intensjoner om å selge franskmannen.

– Vi har gjort det klart at vi ikke ønsker å selge våre beste spillere, men Dimitri Payet ønsker ikke å spille for oss lenger. Vi har uansett ikke tenkt å selge ham, sier Bilic.

Les også: Premier League-suksessen kommer til Norge

Payet signerte en langtidskontrakt med The Hammers i februar 2016, en avtale som i utgangspunktet skal holde ham i London til 2021.

– Jeg har snakket med styreformannen og dette handler ikke om penger. Vi ga ham (Payet) en langtidskontrakt fordi vi ønsker at han skal være her, forteller West Ham-sjefen.

Bilic er langt fra fornøyd med franskmannens oppførsel.

– Dette laget og denne klubben har gitt ham alt vi har. Vi har alltid stilt opp for ham. Jeg føler meg sviktet, og jeg er sint. Han kommer ikke til å få hverken spille eller trene med laget før han endrer innstillingen sin, sier kroaten.

Fikk du med deg? Griezmann vraket fra årets lag

– Burde la Payet trene med juniorene

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad mener det var bare et tidsspørsmål før dette skjedde.

– Dette er en storm man bare har ventet på med tanke på West Hams sesong. Payet var en stor stjerne etter fjorårssesongen, og ble enda større etter EM. West Ham var ambisiøse og ville bygge på den gode 2015/16-sesongen, men så har de havnet i en situasjon der den nye stadionen får mye kritikk, de har ikke levert sportslig, de bommet med spillerkjøp, og det har blitt Payet skadelidende av, sier Wikestad.

Kommentatoren understreker at dersom Payet forsvinner er det et enormt tap for West Ham, men sier også at spillere har for stor makt i dag, og at West Ham og Slaven Bilic burde sette hardt mot hardt.

- Bilic har all grunn til å føle seg sint. Dagens fotballspillere tror de kan gjøre akkurat som de vil, så om det var opp til meg ville jeg satt hardt mot hardt og latt ham trene med juniorene fremover, sier han.

Les også: Legende støtter Ødegaards klubbvalg

– Blir irritert av å snakke om det

Erik Thoresen Dammen, leder for West Hams supporterklubb Scandinavian Hammers sier at han er overrasket over hvor raskt denne situasjonen har utviklet seg.

– Jeg så ikke denne nyheten komme, men det er ikke noen enorm overraskelse om han vil spille på et høyere nivå, ihvertfall ikke sånn denne sesongen har gått. Men jeg trodde ikke at situasjonen kom til å bli så betent, så raskt, sier han.

Husker du? Payet sammenlignes med Zidane

Supporterlederen tror West Ham-fansen deler Bilics skuffelse.

– Jeg kjenner faktisk at jeg blir irritert bare av å snakke om det. Bilic har grunn til å føle seg både sint og skuffet, og på mange måter tror jeg fansen kommer til å føle det samme, sier han.

Han venter i spenning på å høre hva Payet eventuelt sier.

– Det blir interessant å høre Payets side av denne saken.

Utelukker ikke Marseille-retur

Hovedpersonen selv har foreløpig ikke uttalt seg om situasjonen, men har denne vinteren blitt koblet til gamleklubben Marseille.

Ifølge avisen L’Équipe skal den franske klubben være villig til å betale mellom 30 og 40 millioner euro for å hente Payet tilbake, etter at de solgte ham til West Ham for 15 millioner euro i 2015.

Tidligere: Payets agent: - Han blir latterlig dyr

Marseille har fått større økonomiske muskler etter at de ble kjøpt opp av den amerikanske forretningsmannen Frank McCourt denne høsten.

Selv har ikke Payet utelukket et comeback i den franske havnebyen.

– Jeg utelukker ingenting. Jeg synes Marseille har et nytt prosjekt som virker interessant. Alle kjenner til min tilknytning til den klubben, sa Payet i et intervju med SFR Sport i slutten av desember.

Franskmannen har denne sesongen spilt 18 kamper i Premier League, og notert seg for to mål og seks målgivende pasninger.

Hør VG Sportens podcast her!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder