RENE HENDER: Onsdag kveld uttalte Joachim Löw seg om den mye uttalte trusehendelsen underveis i kampen mot Ukraina. Tyskland vant kampen 2-0 . / AFP PHOTO / John MACDOUGALL Foto: John Macdougall Afp

Löw beklager trusegrafsing – lover rene hender mot Polen

Tysklands seier over Ukraina havnet delvis i skyggen av Joachim Löws trusegrafsing. Mot Polen torsdag lover han bot og bedring.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har sett bildene, og noen ganger gjør man ting ubevisst. Det skjedde, og jeg beklager, sier Löw til et samlet pressekorps onsdag kveld.

Pressetreffet onsdag kveld skulle i hovedsak omhandle kveldens møte med Polen. Der Löw ville prate om det som skal skje på banen mot deres kanskje argeste konkurrent om gruppeseieren i gruppe C, var tilstedeværende presse mer opptatt av tyskerens mindre heldige opptreden langs sidelinjen.

Adrenalin

– Det var adrenalin. Jeg skal prøve å oppføre meg annerledes i fremtiden, forteller Löw til BBC, om hendelsen på EMs tredje dag.

Les også: Tyskland-sjefen får tyn etter trusegrafsing

For mens «Die Mannschaft» prøvde å hanskes med Ukraina, noe de lyktes med etter scoringer av Mustafi og Schweinsteiger, var høyrehånden til Löw på avveie. Med TV-kameraene rettet mot seg forsvant hånda ned i trusa, før Löw tilsynelatende luktet på samme hånd.

Ekstern lenke: Her kan du se Löws trusegrafsing

Det er ikke første gang hygienevanene til Joachim Löw langs sidelinjen blir tema. I tre strake mesterskap har imidlertid hendene vært på buse- og ikke trusejakt. Både under VM i 2010, i EM-kampen mellom Tyskland og Portugal i 2012 og under 7-1-seieren over Brasil i 2014-VM ble Löw filmet med fingrene godt oppe i neseborene.

Podolski: - 80 % gjør det samme

En av Joachim Löws mest betrodde spillere i sin lange karriere som landslagstrener, Lukas Podolski, har også blitt intervjuet om hendelsen.

– 80 % gjør det samme, det er ikke noe problem, forteller den polskfødte 31-åringen til The Guardian.

Torsdag kveld er han en del av troppen som møter Polen til andre runde av gruppespillet. I likhet med Ukraina vant Polen sin første kamp, etter at den 22 år gamle Ajax-spissen Arkadiusz Milik scoret kampens eneste mål mot Nord-Irland.

Les også: Stjerneskuddet (22) satte Lewandowski i skyggen

Det blir samtidig første gang det tyske fotballandslaget er tilbake på Stade France etter privatlandskampen mot Frankrike den 13. november, fredagskvelden terroren rammet den franske hovedstaden. Tre eksplosjoner fant sted i nærheten av arenaen, og det hele endte med at det tyske landslaget overnattet på Stade France.

Tyskland storfavoritt

Tyskland topper for øvrig gruppe C etter første runde av gruppespillet, med bedre målforskjell enn kveldens motstandere. I samme gruppe skal Ukraina og Nord-Irland gjør opp om poengene klokken 1800.

På de 20 siste oppgjørene mellom Tyskland og Polen har Polen kun én seier, den kom i kvalifiseringen til årets EM. Polakkene vant 2-0 på hjemmebane i Warszawa den 11. oktober.

Et skår i trepoengsgleden etter kampen mot Nord-Irland var tidligere Arsenal- og nåværende Roma-keeper Wojciech Szczęsnys skade. Lukasz Fabianski, en annen tidligere «The Gunners»-keeper vokter mest sannsynlig buret for Polen.

For Tysklands del er situasjonen motsatt, her er Mats Hummels trolig tilbake i startelleveren. Bayern München-stopperen erstatter etter sigende målscoreren fra Ukraina-kampen, Skhodran Mustafi.

Les også: Det var nesten dårlig gjort av kapteinen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder