LAGDE STRAFFE: Sveits-kaptein Stephan Lichtsteiner tar tak i trøyen til Alexandru Chipciu og den russiske dommeren gir et korrekt straffespark til Romania. Foto: Charles Platiau Reuters

Drillo om Sveits-kapteinen: – Noe så dumt

Men Sveits slo tilbake og sikret 1-1 mot Romania

(Romania - Sveits 1-1) Sveits så ut til å ha full kontroll på kampen mot Romania da kaptein Stephan Lichtsteiner (32) lagde et unødvendig straffespark.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV 2-kommentator Egil Olsen skjønte lite av den rutinerte Juventus-backens inngripen etter 18 minutter.

– Noe så dumt, sa Drillo om trøyeholdingen Lichtsteiner påførte en nokså omflokket Alexandru Chipciu inne i 16-meteren til Sveits.

Den tidligere norske landslagssjefen vet godt hvilke konsekvenser slik adferd kan få. Det var nettopp trøyeholding, av Tore André Flo, som sørget for norsk straffespark i Marseille for 18 år siden – og seier over Brasil i VM.

VG Live: Les fyldig kampreferat her

Sveits slo tilbake

Den russiske dommeren Sergej Karasev viste bedre dømmekraft enn en del av nasjonens supportere i Frankrike og pekte helt riktig på 11-meteren. Og Bogdan Stancu gjorde som mot vertsnasjonen i åpningskampen: Han satte straffesparket i mål. Dermed ble rumeneren den første siden Gaizka Mendieta i 2000 med to straffemål i EM.

Før det hadde Sveits egentlig full kontroll på et Romania som så helt borte vekk ut i åpningsfasen.

– Romania virker rett og slett ikke tent, sa Drillo etter at Sveits hadde åpnet klart best de første 17 minuttene.

Les også: Henriksen skal være høyaktuell for Torino

Før det hadde Haris Seferovic kommet til to gode sjanser for Sveits, men Eintracht Frankfurt-spissen viste at han ikke er den mest kliniske avslutteren på dette nivået.

Romanias ledermål forandret kampbildet, og det ble langt jevnere på Parc des Princes, men i det 57. minutt kom utligningen. Admir Mehmedi møtte andreballen etter en corner med en kraftfull venstreslegge og banket inn 1-1.

Fått med deg denne? Alt av EM-statistikk

En snau halvtime før slutt erstattet Sveits den ikke veldig gode Seferovic med stortalentet Breel Embolo (19). Basel-spissen kom seg til noen halvsjanser, og var et uromoment, men hadde heller ikke helt dagen.

Les også: Marek Hamsik-show senket Russland

URUTINERT FRA VETERANEN: Stephan Lichtsteiner forærte Romania ledelsen med unødvendig trøyeholding. Foto: Philippe Lopez Afp

Sveits nærmest seieren

Romania, som byttet fire spillere fra laget som tapte åpningskampen mot Frankrike, hadde ikke all verden å komme med i siste halvdel av andre omgang. Farligst var det faktisk da Gabriel Torje prøvde å skyte et frispark fra rundt 40 meter rett i mål. Skuddet var hardt, og Yann Sommer måtte gi retur, men ingen rumenere var hissige nok til å se den komme.

Etter 77 minutter kunne Blerim Dzemaili ha sendt Sveits i ledelsen da Dragos Grigore klarerte høyt og farlig. Dzemaili klinket til på volley, men skuddet fra 15 meter gikk over mål.

Les også: Grinete Ronaldo med oppsiktsvekkende uttalelser om lille Island

Sveitserne kjørte kampen i sluttminuttene uten å komme seg til veldig store sjanser. Romanias keeper Ciprian Tatarusanu hadde en god dag på jobben og skal ha sin del av æren for at gultrøyene fikk med seg ett poeng.

Med fire poeng skal uansett mye gå galt for Sveits om det ikke blir avansement fra gruppespillet. Klokken 21 i kveld kan Frankrike sikre seg avansement fra gruppe A med seier mot Albania.

Den kampen kan du følge i den splitter nye og forbedrede utgaven av VG Live.

Les også: Heltens søster mener Bjarnason har en liten nordmann i seg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder